Hlavní obsah

Hořící traktor narazil do domu

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořící traktor řítící se svahem na rodinný dům, bezmocně přihlížející majitel. Příběh, který neskončil tragedií jen proto, že se hořícímu stroji postavil do cesty dům. Oheň traktor za více než milion korun zcela zničil. Pravděpodobnou příčinou byla technická závada.

Foto: HZS ZLK
Článek

V sobotu o půl jedenácté dopoledne se na hasiče obrátil rozrušený traktorista, jehož stroj se vznítil při práci na poli v Ostravské ulici v Rožnově pod Radhoštěm. Rožnovští hasiči, kteří byli na místě jako první,  zjistili, že hořící traktor se zastavil o rodinný dům. "Hořelo i seno na louce, ze které stroj sjel. Traktor jsme uhasili, je ale prakticky zničen," konstatoval mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Vyšetřovatel zjistil, že traktorista při rozmetání sena zaregistroval kouř vycházející ze spodní části kabiny. Traktor odstavil a běžel pro vodu, aby stroj uhasil. Plameny se ale velmi rychle rozšířily na celou kabinu a následně i na motorový prostor a přeskočily i na seno, nacházející se kolem.

K rozjetí stroje došlo pravděpodobně přehořením části brzdového systému. Samovolně se pak rozjel dolů svahem a narazil do domu. "Naštěstí  k nárazu došlo levým předním kolem a ne masivní zátěží v přední části traktoru. Pneumatika náraz utlumila natolik, že k poškození stěny domu, mimo drobného otěru, nedošlo," dodal mluvčí. Rychlým zásahem hasičů se podařilo zachránit rodinný dům, jehož hodnota byla majitelem vyčíslena asi na 2 miliony korun. Škoda na traktoru zn. Zetor činí milion a 135 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám