Hlavní obsah

Hollywoodské hvězdy dorazily do Prahy

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodské hvězdy jsou opravdu v Praze a pobudou tu několik měsíců. Že se vám to zdá málo pravděpodobné? Pochybnosti nevyvracíme a jdeme tedy s celou pravdou ven: světoznámé muzeum voskových figurín Madame Tussauds otevírá v pražském Muzeu voskových figurín speciální expozici.

Foto: Lenka Žáčková

Globální manažeři Madame Tussauds a hollywoodské hvězdy

Článek

Madame Tussauds přivezla do Prahy kousek Hollywoodu, a to v rámci jedinečné expozice v Muzeu voskových figurín Praha, která je první výstavou Madame Tussauds v regionu střední a východní Evropy. Speciální filmová výstava, na které bude k vidění výběr těch největších hvězd stříbrného plátna, bude přístupná v blízkosti Staroměstského náměstí minimálně do října letošního roku.

Návštěvníci získají jedinečnou příležitost potkat se tváří v tvář s lamačem ženských srdcí Georgem Clooneym, akčním veteránem Brucem Willisem, hollywoodským zlatíčkem Nicole Kidman, talentovanou Lady Gaga, oblíbeným mimozemšťanem E. T., slavným párem Bradem Pittem a Angelinou Jolie a Oscary ověnčeným režisérem a scénáristou Quentinem Tarantinem.

To, co je jistě netradiční, je to, že se s jednotlivými idoly můžete vyfotit a dokonce můžete i použít rekvizity, které jsou na místě k dispozici.  Ve „filmovém kufru“ najdete skleničku se šampaňským, červenou mikinu či filmovou klapku.

„Jsme nadšení, že můžeme tuto jedinečnou výstavu otevřít právě v Praze,“ uvedl Richard Jones, globální manažer Madame Tussauds pro vnější vztahy. „Je to skvělá příležitost, jak zvýšit povědomí o Madame Tussauds ve střední a východní Evropě a jsme si jistí, že návštěvníci ocení možnost dostat se takto blízko ke svým oblíbeným hvězdám. Věříme, že Praha je pro naši výstavu ideálním místem a těšíme se, až zde zítra přivítáme veřejnost,“ dodal Richard Jones.

Atrakce Madame Tussauds mají dlouholetou bohatou historii, výroba voskových figurín těch největších osobností své doby začala již před více než 200 lety. V současnosti je ve světě otevřeno celkem 15 atrakcí Madame Tussauds a kromě speciální dočasné výstavy v Praze budou do konce roku 2014 otevřeny ještě tři další atrakce, první svého druhu ve střední a východní Evropě.

Umělecké techniky používané při výrobě úžasně realistických voskových figurín Madame Tussauds jsou neuvěřitelně precizní. Sochaři pracují s několika sty přesných tělesných rozměrů, aby dosáhli naprosté dokonalosti. Výroba jedné figuríny zabere až čtyři měsíce a celkové náklady dosahují téměř 5 milionů Kč.

„Snažíme se vytvářet maximálně realistické a živoucí figuríny a zprostředkovat tak našim návštěvníkům skutečně nezapomenutelné setkání s jejich hrdiny,“ vysvětlil Richard Jones. „Lidé, kteří Madame Tussauds ještě nikdy nenavštívili, budou možná překvapeni vysoce detailním zpracováním figurín a také tím, že mohou jít až k nim a libovolně se jich dotýkat. Chceme, aby naši návštěvníci byli figurínám co nejblíže a měli pocit, že jsou mezi skutečnými celebritami,“ dodal.

Související témata:

Výběr článků

Načítám