Hlavní obsah

Holešovští šachisté postoupili po 32 letech do krajské soutěže

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postup do podzimní krajské soutěže se stal pro holešovské šachisty, které sdružuje Sportovní klub EMKaD Holešov, realitou. Rozhodl o tom v minulých dnech okresní přebor, který holešovský oddíl vyhrál.

Foto: archiv Robert Rohál

Úspěšní holešovští šachisté, kdy už věděli, že postoupili.

Článek

O postup z okresního přeboru do krajské soutěže usiluje šachový klub, založený PhDr. Antonínem Šelešovským, už od roku 1981. Šachový klub působil nejdřív pod názvem SKP Holešov, posléze Sokol Holešov a od letošní sezóny pod hlavičkou SK EMKaD Holešov.

Konečně - po dvaatřicetiletém snažení - je postup holešovských šachistů tedy realitou. V základní sestavě týmu hráli Radek Holman, Petr Ploch, Martin Sovadina, Ivana Sedlářová, Antonín Peška, Libor Janík, Ivan Směšný a Ludvík Botek.

Jelikož dva hráči, kteří jsou v základní sestavě a nemohli trvale nastupovat (zatímco Ivan Směšný bydlí trvale v Praze a do Holešova zajíždí jen kvůli šachu, Ivaně Sedlářové se v průběhu soutěže narodila dcera Maruška), doplnili základní sestavu družstva dva stálí náhradníci - Miroslav Kunc a Roman Kubla.

Většina aktivních hráčů jsou právě odchovanci již zmíněného PhDr. Šelešovského, a další jeho žáci se postupně do oddílu vracejí.

Vlastní postup nebyl vůbec snadnou záležitostí. V průběhu sezóny se tým pohyboval na průběžném 3. - 4. místě. O všem se rozhodlo až v dramatickém posledním kole, kdy ze tří možných postupujících (Sokol Morkovice, RAPOS Sulimov, SK EMKaD Holešov) nakonec postoupil oddíl SK EMKaD Holešov, a to rozdílem jedné vítězné partie nad RAPOSEM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám