Hlavní obsah

Holešovský vánoční strom se rozsvítí v sobotu večer, už dopoledne začnou vánoční trhy a výstava betlémů

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trhy se v centru Holešova konají v sobotu 2. prosince, strom rozzáří náměstí o půl šesté večer. Výstavu betlémů nabídne zámecká sala terrena.

Foto: Dana Podhajská

Vánoční trhy v Holešově.

Článek

Vánoční trhy začnou v centru města v 7 hodin ráno a budou trvat až do 16 hodin. V jejich průběhu se veřejnost může od 9 hodin podívat na vánoční program na náměstí, kde se vystřídají děti ze ZUŠ, folklorního souboru Zrníčko, pěveckého sboru Banana Vox a kapela Hudecká partyja. Náměstím bude procházet i Mikuláš s čerty. Děti se mohou podívat na živý betlém s ovečkami.

Od 9 do 17 hodin je v zámecké sala terreně otevřena výstava betlémů. Prezentuje třiasedmdesát modelů zapůjčených z celého Česka. K expozici patří také výstava dvou stovek baněk z celého světa. Jsou mezi nimi kuriozity jako baňka ve tvaru kačera Donalda, roztančené Marilyn Monroe nebo s podobiznami všech amerických prezidentů.   

Lidé se první prosincovou sobotu mohou v Holešově vydat také na adventní koncert v kostele Nanebevzetí P. Marie. Začíná o půl čtvrté odpoledne. Za doprovodu Holešovského komorního orchestru na něm zazpívá Holešovský chrámový sbor.   

Předvečer Adventu v Holešově začne rozsvícením vánočního stromu o půl šesté večer.

Související témata:

Výběr článků

Načítám