Hlavní obsah

Holešovská Regata vpluje do zámeckých zahrad už o tomto víkendu

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tento pátek se otevřou brány zámecké zahrady a zámku v Holešově, aby se tam uskutečnil již 8. ročník největšího rodinného festivalu u nás – Holešovská Regata 2018. Konat se bude ve dnech 22. června–23. června.

Foto: archiv Agentury Velryba

Soutěž netradičních plavidel na Holešovské Regatě

Článek

Během dvou dnů se mohou návštěvníci těšit na kvalitní hudbu a pestrý doprovodný program pro malé i velké. Na pódiu se objeví známé kapely a zpěváci jako např. Chinaski, Mirai, Lenny, David Koller s kapelou, MIG 21, legendární BSP (tedy trio Baláž, Střihavka, Pavlíček), dále například Polemic, Milan Peroutka s kapelou Perutě a další interpreti a kapely.

Kromě hudby ale nebude ani letos chybět tradiční soutěž v přejezdu vodní lávky na kole a soutěžní přehlídka netradičních plavidel, která je mezi návštěvníky i samotnými soutěžícími velmi oblíbená.

Zámecké louky budou patřit již tradičně dětem a mládeži – připraveno bude historické vojenské ležení napoleonských vojsk, parkourové hřiště a další sportovní atrakce. Pořadatelé také plánují seskok parašutistů, který byl v loňském roce kvůli počasí zrušen.

Během dvoudenního festivalu se mohou návštěvníci podívat také dovnitř holešovského zámku, kde se bude konat interaktivní výstava pro rodiny s dětmi Bzzukot. Ke zhlédnutí budou rovněž obrazy malíře Joži Uprky. Vstupné bude tak jako každý rok pro návštěvníky Regaty za poloviční cenu.

Pro ty, kteří chtějí na festivalu přespat, bude letos opět k dispozici stanová louka se sociálním zázemím v prostorách holešovského koupaliště, tentokrát ještě vylepšená o noční letní kino u bufetu koupaliště. I letos pořadatelé zajistili mimořádné vlakové spoje po skončení programu, které budou pro návštěvníky zdarma.

Vstupenky jsou stále v prodeji v síti Ticketportal a Goout. Návštěvníci si je ale budou moci zakoupit také na místě konání v pokladně před hlavním vchodem festivalu na ulici Zámecká.

Holešovská Regata se řadí mezi největší festivaly u nás - v posledních letech jej navštěvuje přes 20 tisíc návštěvníků. Veškeré aktuální informace o dopravě, parkovištích, vstupenkách i programu zájemci najdou na webu festivalu www.holesovskaregata.cz a také FB profilu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám