Hlavní obsah

Holding KASPER, velký trutnovský zaměstnavatel, hledí do budoucnosti s optimismem

Novinky, Táňa Pikartová

Do dvacetileté historie ryze českého holdingu KASPER se loňský rok zapsal jako rekordní. Skupina firem holdingu dosáhla nejlepších výsledků od doby svého vzniku.

Foto: archiv

V trutnosvkém holdingu KASPER našlo práci téměř tři sta lidí. Tento počet by se měl během příštích let ještě zvýšit.

Článek

Podle předběžných výsledků účetní závěrky dosáhly celkové tržby holdingu, tvořeného třemi rodinnými firmami, za loňský rok výše 514,3 miliónu Kč. Firmy holdingu zaměstnávají 295 pracovníků, a patří tak skutečně k významným zaměstnavatelům trutnovského regionu.

Holding KASPER se soustřeďuje na dvě výrobní oblasti – na výrobu a montáž nosných dřevěných konstrukcí v České republice a Polsku a na oblast strojírenskou v Evropě, Asii a Americe, v níž se specializuje na výrobu náročných finálních produktů z plechu.

V příznivém světle vidí vedení holdingu i letošní rok, v němž plánuje zvýšit celkové tržby o více než 130 milionů korun. Vedle cílů pro letošní rok zpracovalo vedení holdingu i podnikatelskou strategii, která stanovuje cíle dlouhodobějšího růstu a rozvoje jak jednotlivých firem, tak celého holdingu. Například během pěti let chce holding zvýšit počet zaměstnanců zhruba o sedmdesát lidí a tržby očekává oproti současnosti vyšší o 400 milionů korun.

„Pro mě osobně je podnikatelskou prioritou předat firmy synům pro další generaci zdravé a s potenciálem růstu,“ říká Rudolf Kasper, jednatel a většinový vlastník skupiny rodinných firem KASPER. „Postupnými kroky tento převod již realizuji, soustředím se pouze na personální a investiční rozvoj holdingu tak, abych uskutečnil dlouhodobý strategický plán, jehož cílem je výrazně posílit pozice jednotlivých firem holdingu na jejich specifických a náročných trzích," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám