Hlavní obsah

Hokejbalová Opava má našlápnuto do finále 1. ligy

Novinky, Vojtěch Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve východní skupině Národní hokejbalové ligy byly rozehrány semifinálové série. Opava, jako jediný severomoravský celek, hostila Přelouč a po dvou duelech drží v rukou postupový mečbol.

Foto: Vojtěch Novotný

Ilustrační foto

Článek

SHC Opava - HC Jestřábi Přelouč 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

V sobotu čekali přihlížející diváci na úvodní brankový zápis až do druhé třetiny. Opatrná hra, která byla do té doby k vidění, vyústila v kuriózní, vlastní gól Opavy.

„První větší šance se rodily až ve druhé třetině sobotního utkání, kde jsme dostávali soupeře pod tlak při jeho rozehrávce. Paradoxem bylo vstřelení vlastní branky při naší přesilové hře, ale i tato skutečnost se hold někdy v hokejbale stane,” řekl po utkání Dušan Vladař, vedoucí týmu SHC.

Chvílemi se pak mohlo zdát, že hosté hodlají výhodu jednobrankového náskoku maximálně využít, domácí však přidali na bojovnosti a zanedlouho slavili vyrovnání.

„Nemyslím si, že by to soupeře nějak nakoplo, naopak my jsme začali více běhat a na začátku třetí třetiny jsme v přesilové hře vyrovnali. Důležité bylo i to, že jsme stále více a více chtěli útočit a tlak do brankoviště Přelouče přinesl i dvě uklidňující branky z hokejek Přibyly a Palcera. Soupeř kontroval na 3:2 Kalouskem, ale to bylo z jeho strany vše. Na závěrečnou power-play ani nedošlo,” konstatoval Vladař.

SHC Opava - HC Jestřábi Přelouč 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Nedělní duel byl na programu již dopoledne. Opava se zde ukázala být střelecky aktivnějším celkem, výrazně tomu ale přispěl počet přesilových her, které soupeř domácím nabídnul.

„Nedělní utkání mělo obdobný průběh. Moc krásných kombinací k vidění nebylo. Šance na obou stranách vznikaly spíše po špatných rozehrávkách a v přesilových hrách. Soupeř nám jich nabídl hned sedm a my jsme dokázali tři z nich využít a uzavřít tak skóre nedělního utkání na 3:0,” shrnul Dušan Vladař druhé semifinálové zápolení obou týmů.

Vedení v sérii poměrem 2:0 ale Vladař nepřeceňuje. Přelouč platí za velmi ambiciózní celek, který již ve čtvrtfinále dokázal předvést, jaké úderné síle musí soupeři čelit. To opavský lodivod dobře ví, a proto říká: „Obě utkání tohoto semifinále byly vyrovnané. Od začátku se hrál opatrný hokejbal z obou stran a oba týmy se tak trochu oťukávaly a čekaly na chyby soupeře. Kombinačně se moc nehrálo, spíše se hodně bojovalo, ale to jsme od utkání s Přeloučí čekali. Bude to ještě tvrdý boj a Přelouč na svém hřišti nedá nic zadarmo. Vždyť ve čtvrtfinále s Poličkou také prohrávali již 2:0 na zápasy a dokázali celou sérii otočit, ale my bychom si přáli rozhodnout již v sobotním utkání.“ 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám