Hlavní obsah

Hokejbalová extraliga ukončila základní část. Karvinou a Třinec čeká play-out

Novinky, Vojtěch Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední kolo měla na programu hokejbalová FordCredit extraliga. Moravská družstva cestovala na půdu soupeřů. Karvinští se představili v Pardubicích, Třinec zavítal do Prahy. Ani jeden z těchto týmů ale nedokázal bodovat a po základní části se tak oba celky chystají na skupinu o záchranu.

Foto: Vojtěch Novotný

Ilustrační foto

Článek

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HbK Karviná 12:2 (3:1, 3:1, 6:0)

Karviná sehrála s Pardubicemi poměrně jednoznačnou partii. Východočeši byli na svém hřišti jasně lepší a od prvních chvil šli přesvědčivě za vítězstvím. Jan Barva poslal domácí do vedení již v šesté minutě a ačkoliv Dittmann dokázal střelou z půlky hřiště vyrovnat, Pardubice výraznější zdramatizování duelu nepovolily. Právě naopak. Přes to, že pardubičtí nebodovali ve dvou předchozích duelech, na Karvinou si doslova vyšlápli. Rozhodující náskok si domácí vytvořili již ve třinácté minutě, kdy skórovali Filip s Kubešem. Smrtící se ale ukázala být poslední minuta zápasu. Karviná obdržela hned čtyři branky a s debaklem 12:2 odcestovala zpět na sever Moravy.

HC Kert Park Praha - HBC Enviform Třinec 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)

Třinecký Enviform se utkal s pražským Kert Parkem. Domácí vedli po osmi minutách již 3:0 a poté co Martin Kruček v osmnácté minutě poslal svůj tým do čtyřbrankového vedení, si málo kdo připouštěl možné zdramatizování zápasu. To se však dostavilo záhy. Za Třinec se trefili Konvička se Smolkou a v deváté minutě třetí části také Žuffa. Duelu se tak dostalo dramatické koncovky, které odpovídala větší část hry. Utkání proto rozhodla až druhá trefa Martina Kručka. Ten využil power-play Třince a do prázdné branky pečetil výsledek na 5:3

Výběr článků

Načítám