Hlavní obsah

Hlídejte se, doporučí studentům v Karlových Varech přednáška o prevenci rakoviny

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 12. prosince pořádá na půdě Vysoké školy finanční a správní v Karlových Varech obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius tematickou přednášku o prevenci rakoviny. Studenti ale i široká veřejnost si může na speciálních maketách prakticky vyzkoušet, jak se provádí samovyšetření.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Každých sedm minut je v České republice zjištěn jeden nový onkologický pacient. Proto je důležité klást velký důraz na prevenci. Obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius této problematice věnuje kampaň Hlídej.se, cílenou na veřejnost a především na studenty středních a vysokých škol. 

Od patnácti let provádět pravidelné měsíční samovyšetření prsu u dívek a samovyšetření varlat u chlapců. Tak zní doporučení lékařů v rámci prevence rakoviny prsu či varlat. Jak má ale správné samovyšetření probíhat? Lze se někde poradit nebo si to dokonce vyzkoušet? A jaké faktory mohou ovlivnit vznik rakoviny? Na tyto otázky i na mnohé další odpoví přednáška Michaely Tůmové, ředitelky společnosti Dialog Jessenius, specializující se na informovanost v oblasti onkologických onemocnění.

Přednáška je součástí nové kampaně Dialogu Jessenius s názvem Hlídej.se. Cílí zejména na studenty, které chce seznámit se základy prevence některých typů onkologických onemocnění.

„Během hodinové přednášky představíme skutečné příběhy onkologických pacientů, hostem bude mladá pacientka z organizace Bellis Young Cancer. Ale hlavně, účastníci si na speciálních modelech mohou na místě prakticky natrénovat samovyšetření prsu či varlat, “ odhaluje program Michaela Tůmová.

Přednáška se koná v budově Vysoké školy finanční a správní v Karlových Varech (ulice T. G. Masaryka 541/3), v úterý 12. prosince od 10:00 hodin. Vstup je zdarma, registrace účastníků probíhá na stránkách https://www.eventbrite.com/e/hlidej-se-aneb-jak-na-prevenci-a-samovysetreni-tickets-40906357015

Další informace ke kampani najdete na www.hlidej.se a v krátkém videu. Partnerem projektu je Karlovarský kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám