Hlavní obsah

Hlavními hvězdami Rokytná festu budou upíři i muži beze jména

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypsaná fixa, Desmod a No Name jsou hlavní hvězdy letošního dvoudenního festivalu Rokytná fest. Ten se bude konat poslední květnový víkend v Rokytnici nad Rokytnou.

Foto: web kapely

Desmod

Článek

Vypsaná fixa je česká pop-punková kapela, která pochází z Pardubic. Vznikla v roce 1994 a za tu dobu toho stihla opravdu hodně. Výrazným prvkem této kapely jsou texty jejich zpěváka Márdiho, které jsou mnohými označovány za surrealistické. Debutovým albem bylo v roce 2001 CD Brutálně všechno, o dva roky později vyšlo album s názvem Bestiálně šťastní. V roce 2007 vyšlo CD Fenomén, za které kapela obdržela nominaci ceny Anděl v kategorii Album roku – rock.

Nejnovějším albem je deska Detaily. Kapela za svou existenci spolupracovala na hudební složce hned dvou filmů. V roce 2007 na filmu Václav a v roce 2012 na filmu Čtyři slunce.

Druhou největší hvězdou bude slovenská kapela z Nitry, Desmod. Tato kapela je sedminásobným Zlatým Slávikem a Absolutním Slávikem za rok 2013. Skupina začala svojí historii psát v roce 1996 a byla původně metalovou formací. V roce 2003 vystupovala kapela s legendami světové rockové hudby. S kapelou Motorhead, a o dva roky později si zase zahrála na koncertě zpěvačky Natashi Bedingfield.

Zajímavý je také příběh názvu této skupiny. Odvozen je totiž od latinského názvu upíra obecného – Desmodus rotundus. Mezi největší hity patří například Som na tebe závislý, Pár dní nebo Čierná diera.

Třetí velmi známou kapelou jsou další zástupci Slovenska, No Name. Jedna z nejoblíbenějších slovenských kapel v České republice. To dokazuje i to, že hned třikrát obdržela cenu Slavík bez hranic. Tato košická parta kolem bratrů Timkových se prosadila díky hitům Ty a tvoja sestra a Žily z alba Počkám si na zázrak. Fanoušci také jistě znají písně Čím to je, Starosta nebo duet s Chinaski Ná Ná Ná. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám