Hlavní obsah

Hity Pink Floyd zazní na zimním stadiónu v Bílině

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompletní nejznámější floydovské album Dark Side of the Moon, ale i další největší hity skupiny Pink Floyd a Rogera Waterse přehraje v Bílině v pátek 23. března hudební těleso Filipa Benešovského.

Foto: pořadatel

plakát akce

Článek

Filip Benešovský s přáteli představí své zpracování světoznámé show Dark Side of the Moon od legendárních Pink Floyd. V projektu se představí těleso složené z předních českých muzikantů. Mimo jiných např. Michal Malátný z Chinaski.

Představení se uskuteční po tříleté pauze. Bude to totiž sedmá repríza po úspěšných vystoupeních v Roudnici nad Labem, Plzni, Žatci, Opavě a Litoměřicích. Jedná se v podstatě o totéž hudební těleso, které na podzim roku 2009 vyprodalo pražskou O2 arenu s adaptací The Wall. První část koncertu bude tvořit The Best of Pink Floyd and Roger Waters, druhou pak samotný Dark Side of the Moon.

K realizaci dalších skladeb této britské legendy a také k nastudování jednoho z nejzásadnějších rockových alb historie - Dark Side of the Moon - přišli bratři Tomáš a Michal Kašparové, a tak v podstatě téměř ve stejném muzikantském složení jako The Wall spatřil "Dark Side po česku" světlo světa v listopadu roku 2006 v Roudnici nad Labem.

Představení bude opatřeno kvadrofonním zvukem, českými titulky, filmovými střihy, rekvizitami a drobnými hereckými výstupy. Jedná se tedy o jedinečný audiovizuální zážitek, jehož příprava si vyžádala celé měsíce.

Dark Side of the Moon - Bílina - Zimní stadión, 23. března, od 19 hodin. Vstupné: 250 Kč v předprodeji; 300 Kč na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám