Hlavní obsah

Historické vozy a motocykly budou mít sraz Mladé Boleslavi

Novinky, Kateřina Martykánová

Příští týden proběhne další ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které se konají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Od 5. do 7. června se stanou Mladá Boleslav, hrad Trosky, Benešov nad Ploučnicí a další místa, zastávkami akce Czech Hero Ride 2014. 5. ročník Oldtimer Bohemia Rally nabídne závod historických vozů a motocyklů, ale také celou řadu doprovodných akcí na zajímavých místech po trase tohoto závodu středočeským regionem.

Už ve čtvrtek 5. června po poledni se sjedou historická auta na Staroměstské náměstí v Mladé Boleslavi, kde bude i pro místní návštěvníky připravena přehlídka veteránských vozů, nostalgický fotokoutek, vystoupení kapely Old Stars MB, mnoho soutěží pro děti, stánek CzechTourismu s tipy na výlety do blízkého okolí.

V 17 hodin zde také odstartuje první etapa závodu Oldtimer Bohemia Rally - Fiva, který pak bude 2. etapou pokračovat i v pátek od 8.30 ráno ze stejného místa. Odtud se pak veteráni vydají na trasu závodu se zastávkou na hradě Trosky, aby se opět vrátili do cíle závodu na náměstí do Mladé Boleslavi.

Akci zakončí sobotní program se startem 3. etapy závodu v 8.30 a zastávkami v Benešově nad Ploučnicí, Michalkovicích v průběhu dne. V odpoledních hodinách se potom vozy sjedou v cíli opět na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi.

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního vozu a jedné historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá,“ uvedl Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

V Mladé Boleslavi si tak návštěvníci připomenou osobnosti pánů Laurina a Klementa, kteří neodmyslitelně patří k sobě stejně jako vozy značky nesoucích jejich jméno k období první republiky. Jejich legendární „110“ se roku 1925 stala nejfrekventovanějším vozem na českých silnicích a nyní i hlavní hvězdou veteránské akce Czech Hero Ride v Mladé Boleslavi.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám