Hlavní obsah

Historické tramvaje se představí v Liberci

Novinky, Redakce Novinky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historické tramvaje, které se snaží členové občanského sdružení Boveraclub v Liberci vrátit zpět do života, se představí v úterý 28. září v libereckém areálu LVT.

Článek

„Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost seznámit se se záměrem revitalizace historických tramvají a jejich návratu do života města. Za podpory EU by mělo vzniknout Centrum historie tramvajové dopravy, jedinečný projekt na území republiky,“ upřesnil liberecký primátor Jiří Kittner (ODS).

„Liberec patří v záchraně starých tramvají mezi skutečné průkopníky a podařilo se takto zachránit již několik vzácných historických vozů,“ upozornil ředitel DPML Jiří Veselka.

Jak uvedla mluvčí DPML Martina Poršová, hlavní expozice bude v pavilonu I, ve kterém bude kromě prezentace záměru také ukázka práce Boveraclubu.

„Před vchodem do areálu bude návštěvníky vítat vlečný vůz z roku 1930, na kterém právě v těchto dnech provádíme generální opravu,“ dodal Tomáš Krebs z Boveraclubu.          (sil)

Reklama

Výběr článků

Načítám