Hlavní obsah

Hissing Fauna a Unkilled Worker Machina zahrají v břeclavském Kafé Piksla

Novinky, Pavlína Božková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední den prvního měsíce nového roku zájemce v břeclavském klubu Piksla čekají dvě české kapely, které mohou být vnímány jako absolutní protiklady.

Foto: Pavlína Božková
Článek

Příjemné písničky kapely Hissing Fauna jakoby vypadly z devadesátých let - kytarové, silné melodie, které se skvěle hodí k blížícímu se jaru - a k tomu syrovost, hlučná kytara a nekompromisní bicí v hudbě Unkilled Worker Machine, kteří se v Břeclavi představili skoro přesně před rokem.

Hissing Fauna v roce 2014 natočili dvě kazety, které i podle mnoha recenzentů patří mezi to nejlepší, co na naší scéně v loňském roce vzniklo. Vliv indie hudby devadesátých let se nedá opomenout, u nás však mnoho podobných kapel nenajdete a v klubu Piksla se nic stejného ražení již velmi dlouho nepředstavilo.

Unkilled Worker Machine můžete znát z koncertu v loňském roce - pokud jste jej navštívili, na zvukovou smršť, kterou tahle dvojice na návštěvníky vypustila, se dlouho nedalo zapomenout. Kapelu tvoří kytarista Todd Nesbitt, pocházející z Kanady a už dlouho usazený v Praze, a také bubenice Káka, které se v síle úderu a přesnosti mnoho mužských bubeníků nemůže vůbec rovnat. Tahle hudba vás jednoduše dokáže strhnout.

Piksla Břeclav, Národních hrdinů 18. Začátek: 21:00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám