Hlavní obsah

Házenkářky Sokola Poruby se drží na vlně vítězných utkání

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Házenkářkám DHC Sokol Poruba se v poslední době daří - 30. ledna zvítězily nad Prešovem 34:13. V Challlenge Cupu porazily portugalský tým Colégio de Gaia v prvním utkání 28:24. V odvetném utkání sice Portugalky bodově srovnaly, ale hráčky Sokola si díky skvělým sedmičkám zajistily postup do čtvrtfinále.

Foto: Josef Zajíc

Házená v Ostravě 13.2.2015. Jasmína Vargová - Veselí nad Moravou střílí branku.

Článek

V pátek 13. února v 18.30 hodin v hale Sarezy v Ostravě-Přívoze nenechaly v utkání Interligy proti HC Veselí nad Moravou nic náhodě. Po úvodním hvizdu rozhodčích Jiřího Králička a Milana Leteva se do soupeře ostravské hráčky pustily s vervou. V páté minutě vedly 3:2 a zdálo se, že vše opět půjde hladce.

Nešlo. V ostravském týmu se něco zadrhlo a od 13. minuty za stavu 7:4 pro Sokol aktivitu převzaly hráčky Veselí nad Moravou. Ve 24. minutě vedly 10:8. V té době ostravské hráčky celých deset minut nedaly branku. Do branky nastoupila Sabina Bártová. Sokolky se snažily a do šatny po první půli odešly přece jenom s vedením o jednu branku 12:11.

V druhé půlce hráčky HC Veselí nad Moravou okamžitě srovnaly na 12:12. Do branky Sokola Poruba se vrátila bravurní Doláková, která za celé utkání kryla 11 střel. Ostravským hráčkám se začalo dařit. Zlepšila se střelba. V 55 minutě dávala pivotmanka Petra Adámková již 25. branku do sítě soupeřek. Ty se snažily a začaly dotahovat, ale na srovnání to nestačilo.

Hráčky DHC Sokola Poruba zvítězily na HC Veselí nad Moravou 28:22 a udržely vlnu vítězných utkání.

„Byl to těžký zápas. Vzhledem k tomu, že jsme ve Veselí prohrály, tak jsme věděly,  že to bude těžké i doma. Mají specifický styl hry, který nám moc nesedí, což se ukázalo i v dnešním zápase. Ten dnešní zápas byl těžký i proto, že půlka z nás je ještě nemocná. Nicméně jsme zvítězily, takže spokojenost,” řekla po utkání stabilní opora v brance Markéta Doláková.

V týmu HC Veselí nad Moravou byla nejaktivnější Jasmína Vargová se sedmi vstřelenými brankami a Klára Jandásková, která dala branek šest. Sekundovala jim Tatiana Gajdošíková s pěti vstřelenými brankami. Dvě branky dala Kateřina Slováková a po jedné Dagmar Lukšíková a Petra Světáková. Tým vedl trenér Jan Packa.

Nejvíce branek sedm branek za DHC Sokol Poruba vstřelila Šárka Marčíková. Šest dala Leona Švihárková. Po čtyřech brankách dala Petra Adámková a Barbora Mýlková. Tři branky vstřelila Alžběta Rechtorisová, dvě Alaca Kostelná a po jedné brance Eva Marčíková a Adéla Bělohoubková. Družstvo vedl trenér Jan Beňádík.

Do konce února teď budou ostravské hráčky hrát venku a to na Slovensku, kde se utkají postupně s týmy Michalovce, Prešovem a Bratislavou. Na domácí palubovku v Ostravě se vrátí 7. března.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám