Hlavní obsah

Házenkářky Sokola Poruby porazily soupeřky z Partizánského o deset branek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 6. listopadu se hrálo ve sportovní hale SAREZA na Hrušovské ulici v Ostravě - Přívoze 9. kolo interligy v házené žen. Utkaly se domácí házenkářky DHC Sokola Poruba pod vedením kouče Petera Olšavského s hráčkami HK Slávia Partizánske, které vedla Zuzana Hollá. Ostravanky zvítězily 26:16.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 6.11.2016 Házená žen . DHC Sokol Poruba " HK Slávia Partizánske - 26:16

Článek

Utkání v interlize žen mezi DHC Sokolem Poruba a slovenskými hráčkami HK Slávia Partyzánske zahajili rozhodčí Adam Baader a Jiří Novotný v 18.00 hodin před téměř zaplněnou halou.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. Po prvních deseti minutách vedla Poruba 3:1. Ve druhé desítce minut utkání se ledy pohnuly a stav hry byl 8:5 ve prospěch hráček Sokola Poruba. Ve třetí desítce prvního poločasu dávaly góly jen Ostravanky a do šaten obě družstva odcházela ve stavu 13:5 pro Ostravu.

Ve druhé polovině utkání se stav hry nezměnil. Na hřišti dominovaly hráčky Sokola Poruba a soustavně navyšovaly stav svého konta. V padesáté minutě utkání již vedly 24:12. Utkání bylo rozhodnuto.

V závěrečných deseti minutách si Ostravanky hlídaly stav svého konta. Daly prostor Slovenkám, které dotahovaly. V rozmezí od 53. do 60. minuty daly čtyři branky a ukončily utkání v poměru 26:16 ve prospěch Sokola.

V brance Ostravy na sebe opět upozornila Lenka Roháčková - kryla 20 pokusů. Z 27 hráček na soupisce DHC Sokola Poruba se na brankovém stavu podílelo 10 hráček, z nichž nejvíce branek, po čtyřech, daly Šárka Marčíková a Mária Revajová.

Ve slovenském celku vstřelila Klaudia Michnová pět branek. Výborně hrající Laura Gerič dala čtyři branky.

Další utkání interligy žen se bude v Ostravě konat až  8. ledna 2017, kdy nastoupí sokolky proti hráčkám Mostu. Mezitím se bude hrát Český pohár. V něm nastupuje tým DHC Sokola Poruba do osmifinále, tedy třetího kola, 16. listopadu v 19.30 v Ivančicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám