Hlavní obsah

Házenkářky Poruby dokázaly porazit favoritky z Mostu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tři kola za sebou házenkářky DHC Sokola Poruba vyhrály nad svými soupeřkami. Po středečním utkání, kdy vyhrály nad družstvem Veselí nad Moravou 29:19, se jim v sobotu 25. ledna podařil husarský kousek. Porazily hráčky favorizovaného Baníku Most 26:24.

Foto: Josef Zajíc

Házena žen DHC Sokol Poruba : DHK Baník Most. 25.1.2014

Článek

Utkání s hráčkami DHK Baníku Most se sokolkám z Ostravy Poruby v sobotu 25. ledna podařil. Hrály dobrou házenou zajištěnou v obraně, podloženou výborným výkonem brankářky Markéty Dolákové. V útoku se rozehrála Pavla Poznarová, která dala devět branek a měla lví podíl na konečném výsledku 26:24 nad DHK Baníkem Most. K tradičně dobře hrající Michaele Hrbkové, která dala 4 branky, se přidala Petra Adámková. Na konto Poruby přispěla 5 góly.

V družstvu DHK Baník Most podala vynikající výkon česká reprezentantka v házené žen brankářka Dominika Müllnerová, která pochytala, co se dalo, a uchránila tak tým od větší prohry. V útoku byla nejlepší spojka Hana Martínková, která dala sokolkám 6 branek.

Dobrá hra ostravských házenkářek prokázala, že kolektivu stoupá forma, a pomohla jim ke zvýšení důvěry před nastávajícím mezinárodním utkáním - v osmifinále Challenge Cupu se střetne se švédským klubem H65 Höör. 

„Určitě to byla dobrá příprava. Vyzkoušely jsme si, jak máme tvrdě bránit, a podobně určitě takhle budeme chtít nastoupit i do utkání se Švédkami. Pokud nám to půjde jako dnes, tak máme velkou šanci podat opět dobrý výkon," řekla po utkání jedna z nejlepších hráček sobotního utkání s Baníkem Most, pivotmanka Petra Adámková.    

První zápas se švédským celkem odehrají hráčky DHC Sokola Poruba v sobotu 1. února od 18 hodin v domovské hale Sarezy v Hrušovské ulici. Odveta bude na programu 8. února na severu Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám