Hlavní obsah

Házenkářky Michalovců v sobotu nadělovaly hráčkám Sokola Poruby

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. dubna v 18 hodin v hale Sarezy v Ostravě-Přívoze nadělily házenkářky Iuventy Michalovce brankový příděl - Sokolky DHC Poruba prohrály poměrně vysokým rozdílem 24:32. Korunovaci hráček Iuventy Michalovce se oddálit v Ostravě nepodařilo.

Foto: Josef Zajíc

Házená v Ostravě 5.4.2014: DHC Sokol Poruba : Iuventa Michalovce 24:32. Hrbková (10) stříli sedmičku . V brance Lucia Gubíková

Článek

Záměr obou týmu jak DHC Sokola-Poruby, tak Iuventy Michalovce bylo vyhrát a připravit si co nejlepší pořadí v Interlize v házené žen. Ostravské hráčky náročné utkání měly také jako přípravu na play-off v české části soutěže.

Slovenské hráčky začaly hru svižně a bez respektu a ve 4. minutě vedly již 4:1. Ostravské hráčky hrály jakoby ustrašeně, nedařilo se brankářkám Markétě Dolákové ani Lence Roháčkové, přestože měly občas dobré zásahy. V první polovině sice Ostravanky držely krok s hráčkami Michalovců, ale musely stále brankový stav dotahovat. Do šaten odcházely Slovenky s náskokem dvou branek za stavu 14:12.

V 39. minutě druhého poločasu vedly o tři branky 19:16. Rozhodující úder přišel v rozmezí devíti minut, kdy se hráčkám Michalovců podařil pětibrankový únik na stav 24:1 . Mírně stáhnout skóre se sokolkám podařilo ve 49. minutě (17:24). Pak opět Slovenky kontrovaly třemi za sebou jdoucími brankami.  Tvrdé, náročné, leč korektní utkání vyhrály hráčky Iuventy Michalovce s přehledem 32:24 a je zřejmé, že jim vítězství v Interlize neunikne.

Z řad hostů nejvíce branek (8) dala Terezia Szöllösiová, 7 branek vsítila Lucia Tobiášová. Z českých hráček vynikla pouze Michaela Hrbková, která vstřelila 9 branek.

Závěrečné utkání Interligy odehrají hráčky DHC Sokola-Poruba 12. dubna od 18 hodin v Senci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám