Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokola Poruba zvítězily 44:23 nad z ŠPK Piccard Senec

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Házenkářky DHC Sokola Poruba 11. ledna nehrály v domovské hale Sareza v Ostravě-Přívoze, ale v hale SPŠEI na ostravské Sokolské třídě. I přesto soupeřky ze Sence nemohly sokolkám konkurovat a tak se skóre vyšplhalo až na konečných 44:23 ve prospěch Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava. Házená žen. 11.1.2014 Pokus Michaely Palkové ( 11) ze Sence o střebu.

Článek

V sobotu 11. ledna od 18 hodin se konalo další utkání Interligy v házené žen mezi domácím DHC Sokolem Poruba a hosty z ŠPK Piccard Senec.

Že jsou výkonnostně a herně Ostravanky ve vyšších patrech tabulky Interligy v házené žen, se ukázalo již v úvodních patnácti minutách, kdy již vedly 15:5. Nápor pokračoval. V brance se dařilo Markétě Dolákové - hráčky se rozcházely do šaten za stavu 25:8.

Po přestávce nastoupila do ostravské branky Sabina Bártová, která bravurně pochytala pět střel. Ve hře dostaly příležitost všechny ostravské hráčky na střídačce. Slovenky ze Sence, kterých bylo na soupisce jen deset, se snažily a v 38. minutě byl stav 30:11.

Hráčky DHC Sokola Poruba hrály dobře v útoku. Dařilo se pravé spojce Michaele Hrbkové, která v utkání vstřelila 11 branek, i pivotmance Petře Adámkové, která skórovala sedmkrát. Počet branek na kontě Sokola se stále zvyšoval. V čase 54:09 jich bylo již čtyřicet. Slovenky však stále udržovaly rozestup dvaceti gólů. O ty se také zasloužila Dominika Kodajová, která vstřelila sedm branek.

Utkání skončilo vítězstvím DHC Sokola Poruba 44:23. Trenér Jan Beňadik však spokojen nebyl. Nelíbila se mu především obranná hra družstva ve druhé polovině utkání, kdy hráčky obdržely 15 branek.

Vedoucí družstva slovenských hráček  ŠKP Piccard Senec František Gábriš konstatoval, že jeho svěřenkyně hrály., co mohly a co v daném stavu umí. „Trénujeme třikrát týdně. Hráčky chodí normálně do práce a trénují po práci.  Jsou unavené. Někdy se nedivím, že se některým na trénink či utkání přijít nechce. Přesto přijdou a bojují,” řekl.

V lednu hrají ostravské hráčky dvě utkání doma: 18. 1. v 18.00 hodin proti družstvu Partizánské a 24. 1. v 18.00 hodin proti favorizovanému Baníku Most. V únoru ostravský klub čeká utkání Challenge Cupu se švédskými hráčkami - pravděpodobně o víkendu 1., nebo 2. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám