Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokola Poruba remizovaly s Iuventou Michalovce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 22. října v hale SAREZY v Ostravě-Přívoze remizovaly házenkářky Poruby v interlize se slovenskými hráčkami házenkářského klubu Iuventa Michalovce 22:22. V domácí tělocvičně v nové soutěžní sezóně ještě sokolky neprohrály.

Foto: Josef Zajíc

Házená v Ostravě 22. 10.2014: 14 - Alžběta Rechtorisová ( Sokol Poruba), 17 - Dominka Horňáková, Iuventa Michalovce.

Článek

Slavnostní nástup a státní hymny Slovenska a České republiky zahájily v 18 hodin velmi důležité utkání v interlize házené žen mezi hráčkami DHC Sokola Poruba a sportovním klubem Iuventa Michalovce.

Utkání to bylo zajímavé a náročné z obou stran. Oba týmy se oťukávaly, hledaly, ale branky nepadaly. Ještě v 21. minutě prvního poločasu vedly Slovenky 6:3. Přetahovaná trvala až do konce prvního poločasu, který skončil 10:8 ve prospěch slovenských hráček.

Po přestávce začala hra být svižnější z obou stran. Výrazně se zlepšila kolektivní spolupráce hráček Sokola, které dokonce ve 49. minutě vedly o dvě branky v poměru 19:17. Slovenky ale v krátké době srovnaly a následně se ujaly vedení o dvě branky na 22:20. To bylo v 55. minutě.

V posledních pěti minutách oba týmy připravily pro sebe a diváky velmi stresové situace. Sokolky v 58. minutě dotáhly skóre na rozdíl jedné branky ve prospěch Michalovců. V 59. minutě a 58. vteřině vstřelily vyrovnávací branku, diváci tleskali a hráčky Sokola se radovaly.

Konečný stav 22:22 je úspěchem především ostravských hráček. Po dvou vítězstvích v hale v Bohumíně a jedné prohře s Veselím na Moravě si připsaly důležitý bod.  

„Pro nás je dnešní remíza vlastně výhra. Moc si jí ceníme, protože víme, že Michalovce budou ztrácet body jen výjimečně,” konstatoval trenér ostravského týmu Ján Beňádik

Ve slovenském celku hrály dobře obě brankářky Lucia Gubíková a Oleksandra Krebs. Obě se zasloužily o nerozhodný výsledek. Nejvíce, šest branek, dala Terézia Szőllősiová, po pěti Tetyana Trehubová a Patrícia Wollingerová.

V domácím celku DHC Sokola Poruba dominovala ve hře Petra Adámková, která byla všude a udělala hodně tvrdé práce především v obraně. Uspěla i Leona Šviráková, která dala sedm branek. Pět branek vstřelila Eva Minarčíková a Alica Kostelná.

Další utkání DHC Sokol Poruba hraje v pátek 31. října od 16.30 hodin v hale SAREZA v Ostravě-Přívoze u Komenského sadů proti hráčkám Bratislavy. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám