Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokol Poruba porazily HC Plzeň vysoko 34:16

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledním utkání Interligy v házené žen se střetly hráčky DHC Sokol Poruba s hráčkami HC Plzeň, které jsou v současné době na předposledním, dvanáctém místě. Ostravským hráčkám se dařilo a nad Plzní vyhrály 34:16.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.4.2016. Házená ženy: DHC Sokol Poruba: HC Plzeň 34:16

Článek

V Interlize vyhrály Michalovce před Slavií Praha a Mostem. Hráčky DHC Sokol Poruba obsadily čtvrté místo. V posledním utkání Interligy se Ostravanky střetly s Plzní.

Utkání zahájili v sobotu 23. dubna v 18 hodin v hale SAREZA v Ostravě - Přívoze rozhodčí Pavel Pluhař a Tomáš Suchánek. Ostravanky ihned po úvodním hvizdu se do utkání pustily s vervou. V osmé minutě vedly 7:1. Pak trochu zvolnily tempo. Toho využily hráčky Plzně a v desáté minutě stáhly stav pro ně přijatelný na 7:4 pro Porubu.

Hráčky Sokola se zhluboka nadechly a v podstatě každou minutu daly branku, a tak do šaten odcházely po 30 minutách s velkým náskokem 18:9.

Po desetiminutové přestávce se stav hry nezměnil a Ostravanky ukázaly sílu  a kvalitu své hry. Trenér Jan Beňadik dal šanci celé soupisce a v brance se vystřídala Markéta Doláková, Lenka Roháčková i mladá Hana Mučková. 

V družstvu DHC Sokola Poruba skórovalo devět hráček, z nichž nejplodnější byla Eva Minarčíková se sedmi vstřelenými brankami. Šest branek vstřelila Leona Šviráková. Tereza Chovancová dala čtyři branky a po třech brankách daly Michaela Konečná, Diana Tomašechová, Alžběta Rechtorisová, Šárka Marčíková, Alica Kostelná. Dvě branky dala soupeřkám Helena Ryšánková.

Hráčky HC Plzeň se snažily, ale na velmi dobrou hru Poruby prostě nestačily. Co bylo na jejich hře ale podstatné, že hrály až do samého konce koncentrovaně, ukázněně, neházely i v nepříznivém výsledku flintu do žita. Nejaktivnější byla Petra Drozdová se sedmi vstřelenými brankami. Lucie Pešičková dala čtyři branky, Michaela Rumlová dvě a Kristýna Vidršperková, Petra Ketnerová a Lada Vaňková po jedné.

Soutěž  v české části házené žen pokračuje play-off. Hráčky DHC Sokol Poruba se v sobotu 30. dubna v 18.00 střetnou na domácí palubovce haly SAREZA v Ostravě - Přívoze na Hrušovské ulici s házenkářkami DHC Baník Most. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám