Hlavní obsah

Havelka sklidil v Lucerně opět velký úspěch

Novinky, Eliška Syrovátková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9.dubna proběhl v pražské Lucerně již pátý Taneční večer v čele s Ondřejem Havelkou a jeho orchestrem Melody Makers. Oblíbený swingový orchestr sklidil od tanečníků na parketu bouřlivý potlesk a několikrát se musel vracet na scénu.

Článek

Swingový večer v pražské Lucerně měl podtitul Swingaři všech zemí, strojte se a taky to podle něj v sále vypadalo. Všichni účastníci dorazili stylově oblečení i načesaní a hlavně připraveni tancovat na jakoukoli skladbu, kterou orchestr zahraje. Ondřej Havelka celým večerem provázel, dokonce učil i základy některých swingových tanců. Parket rozhodně nezůstal ani chvilku prázdný.

Bylo to způsobeno i přítomností tanečníků z celého světa, kteří přijeli na swingový taneční festival Prague Spring Swing, který se konal tento víkend v Praze. Taneční večer v Lucerně je již několik let nedílnou součástí tohoto tanečního festivalu.

Pro nefestivalové návštěvníky Lucerny tak jistě byla zpestřením i swingová taneční soutěž s názvem Jack and Jill. V té se z přihlášených, kteří se navzájem neznají, určí taneční páry a hodnotí se, jak se umí spolu tanečně sladit a plnohodnotně improvizovat na libovolnou hudbu.

Pro všechny milovníky této doby a tohoto tance je jistě dobrá zpráva, že Taneční večer v Lucerně se rozhodně bude konat i příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám