Hlavní obsah

Haugland připravil pro Rally Krkonoše příjemné překvapení

Novinky, Pavla Hlavatá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální dárek pro své fanoušky přichystal letos John Haugland. Těší nás, že zrovna při Rally Krkonoše v Trutnově přivítáme čtyři slavné spolujezdce, kteří jsou spojeni se sportovními úspěchy Johna Hauglanda: Arilda Antonsena, Jana-Olofa Bohlina, Pettera Vegela a Moniku Eckardt (dnes Ziebegk).

Foto: Pavla Hlavatá

John Haugland - loňská autogramiáda

Článek

Před časem jsme si v e-mailu od norské legendy přečetli: „Mluvil jsem se svými čtyřmi spolujezdci o Vaší rally a oni by moc rádi přijeli a zúčastnili se Setkání legend.“ Nebylo nad čím přemýšlet – jsme velmi rádi, že se o Setkání legend dozvídají další slavné tváře a projevují zájem o účast na něm.

Arild Antonsen je mezi hosty Johnovým služebně nejstarším spolujezdcem. Úspěchy zaznamenávali zejména se Škodou 110 a hojně reprezentovali v zahraničí. Nyní je Antonsen známý především jako Generální sekretář Královského Norského Autoklubu.

Dalším v řadě je sympatický Jan-Olof Bohlin ze Švédska. S Hauglandem ho pojí roky 1979 – 1980 a Škoda 130 RS. Dlouho byl součástí organizačního výboru The International Swedish Rally a prezidentem Švédské Federace Automobilového Sportu.

Petter Vegel byl spolujezdec Johna Hauglanda v letech 1980 – 1990. Startovali spolu v britském mistrovství a dařilo se jim rovněž v soutěžích mistrovství světa.

První ženou mezi hosty Setkání legend se letos stane paní Monika Ziebegk (dříve Eckardt). Přes orientační soutěže se brzy dopracovala k mistrovství světa. Úspěšnou dámskou posádku tvořila s Waltraud Wünsch a Isolde Holderied.

Za trochu pozornosti jistě stojí i Karel Švábek. Sám se zúčastnil několika soutěží a to v době Škody Octavie. Jako technický delegát Motokovu v Norsku objevil pro Škodu Hauglanda. Dnes ho doprovází při všech návštěvách v České republice.

Pokud chcete slavné soutěžáky potkat osobně, přijďte si vyzvednout podpisové karty na Krakonošovo náměstí v pátek 17. června v 17.30 na oficiální autogramiádu. Pro další podrobnosti o účastnících navštivte sekci „Představujeme…“ v oddělení informace na www.rallykrkonose.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám