Hlavní obsah

Hasičky ze Skalice vybojovaly stříbro na Mezinárodní hasičské olympiádě

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbory dobrovolných hasičů ze Skalice a Frýdku úspěšně reprezentovaly město Frýdek-Místek na Mezinárodní hasičské olympiádě v rakouském Villachu, které se účastnilo na tři a půl tisíce hasičů ze všech koutů světa. Vybojovaly stříbrný výkonnostní odznak i stříbrnou medaili.

Foto: magistrát FM

hasiči Skalice a Frýdek

Článek

Hasiči soutěžili v disciplínách CTIF a dospělých hasičů a hasiček, kteří zápolili v klasických disciplínách CTIF, ale i v požárním sportu. Družstvo žen z SDH Skalice a družstvo mužů z SDH Frýdek připravoval a zároveň vedl Jiří Mechl, který má s obdobnými mezinárodními soutěžemi dlouholeté zkušenosti.

Mužům se podařilo v požárním útoku zaběhnout kvalitní čas, ale bohužel se nevyhnuli trestným bodům. Štafeta už byla o poznání lepší a vytvořili si v ní osobní rekord. Po součtu obou disciplín se podařilo vybojovat stříbrný výkonnostní odznak.

Ženám se dařilo o poznání lépe. Kvalitní požární útok bez trestných bodů a výbornou štafetou položili základní kámen k celkovému 2. místu v jejich kategorii.

„Úspěch místních dobrovolných hasičů na mezinárodní olympiádě nás velmi těší, svědčí o jejich profesionalitě i o tom, že požární sport ve městě má své nadšence a příznivce. My se na oplátku snažíme dobrovolné hasiče podporovat. Jednak přispíváme na provoz jednotek dobrovolných hasičů, na jimi pořádané akce, ale i soutěže, kterých se účastní. V neposlední řadě investujeme nemalé finanční prostředky do požární techniky i do hasičských zbrojnic, kterých je na území města sedm. Chceme, aby byly v dobrém stavu a sloužily ke svým účelům co nejdéle,“ řekl primátor Michal Pobucký. 

Reklama

Výběr článků

Načítám