Hlavní obsah

Hasiči ve Zlínském kraji od rána odstraňují následky silného větru

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s orkánem Sabina hasiči Zlínského kraje vyjížděli v průběhu dnešního dne zatím k třem desítkám popadaných stromů na komunikace, k šesti utrženým plechovým střechám a jednoho komína.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči sundávají plachtu z výškové budovy ve Valašském Meziříčí.

Článek

V obcích Komňa na Uherskohradišťsku a v Chvalnově na Kroměřížsku hasiči připevňovali odlétávající plech ze střech.

„Ve Valašském Meziříčí v ulici Sokolská vítr poničil reklamní plachtu a hrozil její pád na vozovku. Z výškové budovy ji sundali profesionální hasiči lezci. Všechny zásahy skončily bez zranění,“ informovala dnes odpoledne tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Zatím poslední událostí spojenou s větrem měli hasiči hlášenou z Uherskohradišťska v obci Suchá Loz, kde vítr strhl celou střechu rodinného domu.

Se silným větrem bojují i řidiči. O velkém štěstí může mluvit řidič kamionu, kterému se při jízdě po silnici E 50 u Uherského Brodu převrátil přívěs.

„Hůře dopadl řidič osobního vozidla, jedoucí po namrzlé vozovce v Kašavě na Zlínsku, který skončil mimo cestu. Se zraněním skončil v péči záchranářů. Hasiči na místě nehody zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny a po odtažení havarovaného vozidla odtahovou službou uklidili vozovku,“ dodala mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám