Hlavní obsah

Hard Fest 2 - srpnový metalový svátek na východě Čech

Novinky, Radek Vondřejc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý letní festival z dílny AGRESSIVE Production Český masakr elektrickou kytarou uzavře letošní open air sezónu v Pohoří u Dobrušky.

Foto: Radek Vondřejc
Článek

Během prvních týdnů roku 2014 bylo pořadatelem HARD FESTU 2014 oznámeno uzavření soupisky jednoho z posledních open air festivalů sezóny. Sestava je tedy známa a nabízí opět různé odnože nejtvrdších forem metalu a core z českých i mezinárodních hudebních vod.

Festivalu, který proběhne 30. srpna v jednodenním formátu, se zúčastní celkem jedenáct kapel z pěti zemí Evropy. Při sestavování programu pořadatel sáhl zejména k tvrdším metalovým stylům.

Festival poctí svou návštěvou následující bandy: ze zahraničních jmenujme německo/rakouské groovy-thrashers ZODIAC ASS, sousední Polsko zastupuje kapela ABHORRENT VICE - banda hrnoucí deathcore ostrý jako břitva. Další zahraniční parta TEH SEED přiveze svůj death/thrash metal až z dalekého španělského Madridu. 

Na řadu přichází česká scéna, kterou nezastupují žádní nováčci. Headlinery festivalu budou bezesporu pražští ATARI TERROR se svým crossoverovým nářezem. Další kapela přijede až z Uherského Hradiště a nebude to nikdo jiný než metalová stálice SIX DEGREES OF SEPARATION.  

Liberecko zastoupí česká alko-thrash metalová legenda V.A.R. Jak je na akcích AGRESSIVE Production zvykem, do programu bude zařazen i hronovský alternative metalový INPAIN, který technicky a organizačně zajišťuje dění na festivalové stage.

Čistkrevný hardcore přiveze z Krnova kapela TARTARO:S. Svůj thrash/death metal a snad i novou desku předvedou stále viditelnější Pražáci SPREADING DREAD. Vysočinu zastoupí se svým horror/deathcore BAD VICTIM z Velkého Meziříčí. Posledním účinkujícím v sestavě HARD FESTU 2014 jsou progressive/death metaloví NEUROTIC MACHINERY.

HARD FEST se koná v letním areálu v Pohoří, který se vyznačuje možností mobilního zastřešení celého prostoru pro diváky a tedy i jejich ochranou před nepřízní počasí. Zároveň areál nabízí možnost stanování, které je na festivalu zdarma.

Související témata:

Výběr článků

Načítám