Hlavní obsah

Hana Maciuchová jako Žena Vlčí mák se představí v Uherském Hradišti

Novinky, Jana Matůšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z českých hereckých ikon Hana Maciuchová zazáří v Uherském Hradišti v úspěšné divadelní hře.

Foto: Zdroj: um. ag. Jaroslava Svobodová

Hana Maciuchová

Článek

Herecká hvězda se na filmovém plátně i v divadle objevuje přes čtyři desetiletí. Do povědomí veřejnosti ji katapultovala role temperamentní Anči ve večerníčku Krkonošské pohádky, vystupovala v seriálech Chalupáři, Žena za pultem, Dynastie Nováků. Jedním z vrcholů popularity se jí stala role žárlivé manželky v dietlovském seriálu Nemocnice na kraji města.

Nebyla jen výraznou hereckou osobností ve filmových a seriálových rolích, vynikající práci odvedla v rozhlasových inscenacích a samozřejmě také v divadle. Působila na prknech Vinohradského divadla, na jehož scéně ji můžeme vídat i dnes.

Představila se zde v celé řadě výjimečných rolí, mimo jiné v představeních Zločin a trest, Obchodník s deštěm, Cyrano z Bergeracu, Mistr a Markétka, Oldřich a Božena, Zdravý nemocný, Křehká rovnováha, Trojhvězdí, Dáma od Maxima, Kdo se bojí Virginie Woolfové, Pokorný Felix, Mezi úterým a pátkem či Ideální manžel. 

Působila také jako pedagožka Státní konzervatoře Praha. V letech 2008 a 2009 získala cenu TýTý pro nejlepší herečku. Dále ji diváci zvolili mezi desítku nejoblíbenějších hereček v anketě Hvězda mého srdce, kterou vyhlásila Česká televize.

Jednu z nejlepších českých hereček můžete vidět v divadelní hře francouzské spisovatelky Noelle Chatelet Žena Vlčí mák. Představení o opětované lásce, která může člověka nečekaně potkat i v osamělosti stáří, je připraveno na úterý 13. listopadu a začne v 19.30 hodin v Klubu kultury v Uherském Hradišti. Vstupenky jsou již v předprodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám