Hlavní obsah

Halloweenský průvod strašidel přilákal do Kdyně stovky dětí

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. listopadu pořádala Pionýrská skupina Safír Kdyně Halloweenský průvod, kterého se zúčastnilo rekordních 242 soutěžících dětí.

Foto: Pavla Tochorová

Halloweenský průvod

Článek

První rodiny s dětmi se začaly scházet už se značným předstihem, ještě v době kdy pořadatelé chystali na kdyňském náměstí malou výzdobu – vydlabané dýně, lampiony, pavučiny, girlandy ve tvaru pavouků či duchů a stoleček plný svíček.

Postupně se parkoviště v centru Kdyně zaplnilo množstvím dětí převlečených za čarodějnice, kostlivce, upíry a jiná strašidelná stvoření. Na začátku dostal každý z účastníků svítící náramek, a poté všichni vyrazili za smrtkou do Kdyňských ulic. V průvodu nechyběly děti různé velikosti, rodiče s kočárky i mladí lidé, kteří si akci také patřičně užili.

Po návratu zpět dostal každý soutěžní kartičku a vydal se hledat devět strašidel s lampiony, která se na náměstí poschovávala. Od nich pak děti získávaly razítka, a když měly plnou kartičku, vyměnily jí u organizátorů za pěknou odměnu.

Další fotografie z této povedené akce najdete na webu http://safir.pionyr.cz/ nebo na facebooku PS Safír Kdyně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám