Hlavní obsah

Halloweenské prohlídky i dlabání dýní připravuje pro děti zámek Mníšek pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 28. až do neděle 30. října jsou na zámku v Mníšku pod Brdy připraveny speciální prohlídky pro děti o svátku Halloween. Ve výtvarné dílně je čeká zábavné "dýňování" a v Kouzelném sklepení pohádkový svět.

Foto: Anna Čelouchová

Ve výtvarné dílně si mohou děti vydlabat nebo vymalovat dýni. Jestli bude strašidelná nebo veselá, záleží jenom na nich.

Článek

Na zámku v Mníšku pod Brdy jsou na dny 28. až 30. října připravovány interaktivní zábavné prohlídky o tom, Jak se halloweenská princezna chtěla stát královnou. Podaří se jí to? Pokud jí děti pomohou s plněním různých úkolů, pak určitě ano.

Prohlídka zavede návštěvníky do salónů a jídelen, uvidí také kapli, knihovnu nebo pracovnu. Během ní čekají princeznu úkoly a hádanky, aby si mohla vysloužit královskou korunu. Potřebuje ale svou věrnou družinu, která ji podpoří, poradí a vypomůže. Na konci prohlídky přijde na řadu korunovace na královnu.

Kdo zavítá do výtvarné dílny, toho čeká tvoření halloweenské výzdoby. Vybere si dýni, kterou si vydlabe nebo vymaluje podle své fantazie. Jestli bude strašidelná nebo veselá, záleží jenom na něm.

Speciální prohlídky pro děti jsou na programu po celé podzimní prázdniny. Ve středu 26. října to budou Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách, ve čtvrtek 27. října Pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám