Hlavní obsah

Hala Výstaviště Černá louka v Ostravě byla plná krásných psů

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní výstava psů všech plemen se o víkendu 14. a 15. dubnu konala v Ostravě na Černé louce.

Foto: Josef Zajíc

Americký koršpaněl Kvído, zlatosrstý Národní vítěz, Vítěz plemene.

Článek

Výstavní výbor připravil na víkend Národní výstavu psů všech plemen se zadáváním titulů CAJC, CAC, BOB - Národní vítěz. Chovatelé se sešli na Černé louce, která v tyto dny byla plná krásných, výstavních psů rozličných plemen.

Po dva dny měli rozhodčí co dělat. Rozhodovali o nejlepších a nejkrásnějších psech, kterých bylo v katalogu 273 plemen. Pořadatelé výstavy vyhlásili tři kategorie soutěže. Soutěž mladých vystavovatelů, soutěž nejhezčí pár psů a soutěž chovatelská skupina.

Podle mezinárodního rozhodčího Františka Poledni budou rozděleny tituly pro psy a feny v kategorii CAJC - čekatel na junior šampion, které se zúčastňují psi ve věku od 9 do 18 měsíců. Titul může vystavované plemeno získat až po třech absolvovaných výstavách.

Kategorie CAC - Čekatel šampion ČR je vyšší soutěž pro psy od 15 měsíců. Zde se výstavní rozhodování dělí do skupiny: mezitřída 15 - 19 měsíců, otevřená třída od 15 měsíců a starší a pracovní třída od 15 měsíců a starší. Pokud chce majitel bojovat o tento titul, musí se zúčastnit čtyř národních soutěží.

V průběhu sobotní soutěže se představila chovatelská skupina z Ostravy, která vystavovala plemeno Irský jemnosrstý, pšeničný teriér. Vystavovali sedm psů a fen. Prozatím si odnesli tituly: Národní vítěz - fena, Národní vítěz - pes, nejlepší mladý pes v kategorii 9 - 18 měsíců a nejlepší jedinec plemene.

Účastí na mezinárodních výstavách psů si majitelé ověřují výsledky svých chovatelských úspěchů, ale také zařazují své svěřence do vyšších chovatelských skupin. Národní výstava psů všech plemen v Ostravě je k vidění i v neděli 15. dubna do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám