Hlavní obsah

HaFest se po dvaceti letech znovu rozezněl

Novinky, Marek Štěpnička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinská iniciativa Dokořán se významně podílela na vzniku hudebního festivalu HaFest, který proběhl 18. června v Hati na Hlučínsku.

Foto: Martina Dornová

Ska-Punková kapela Sakumprásk

Článek

"Festival se v Hati odehrál naposledy před dvaceti lety. Jelikož nám tady podobná hudební akce dlouho chyběla, rozhodli jsme se s pomocí iniciativy Dokořán a Model klubu Hať jej znovu uspořádat," komentuje festival jeden z hlavních organizátorů Jana Stočková.

Cílem bylo vytvořit festival, který příláká lidi všech věkových kategorií bez ohledu na oblíbený žánr, což se organizátorům podařilo.

Návštěvníci, kterých se sešlo přibližně 450, si užili opravdu různorodou sestavu kapel, za zmínku stojí například Japan 4, Vehykl, Beatles Collection Band, jazzoví Bohemian Club, či karvinští Pantha Rhei a Sakumprásk. O úspěchu svědčí také kladné ohlasy zůčastněných.

Festival se odehrál v areálu U Hráze. Lidé z blízkého okolí mohli využít noční rozvoz minibusem do přilehlých vesnic, což se nevidí na jen tak kdejakém festivalu.

 "V příštím roce bychom chtěli na tuto tradici opět navázat, tentokrát by však organizaci převzal Model klub Hať a iniciativa Dokořán by měla na starost jen zvuk a produkci," dodává Jana Stočková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám