Hlavní obsah

Habartov akceptoval pozvání partnerského města a zúčastnil se 41. lengenfeldského parkfestu

Novinky, Aleš Plevka

Partnerství mezi Habartovem a saským Lengenfeldem trvá již řadu let a jednou z tradičních příležitostí pro setkání je právě velká slavnost, kterou Lengenfeld pořádá pro obyvatele a rodáky jednou za dva roky. Minimálně poslední tři ročníky se účastníci z Habartova aktivně zapojují i do části programu

Foto: Aleš Plevka

Habartovská delegace spolu s lengenfeldským starostou Volkerem Bachmannem (zcela vlevo)

Článek

41. lengefeldský parkfest se konal od 7. do 9. července v rozlehlém parku, kam na bohatý program za symbolické vstupné pěti eur zamíří denně něco mezi šesti a sedmi tisíci návštěvníky.

Zde na ně čeká množství stánků s nejrůznějším občerstvením, kolotoče, možnost posezení a v neposlední řadě i pestrý kulturní program, ve kterém si to své najde opravdu každý. V sobotu se kupříkladu o hlavní večerní vystoupení postaral orchestr složený ze sedmdesáti harmonikářů, které posléze na pódiu vystřídala nefalšovaná rocková muzika. 

České hosty, ostatně jako vždy, pozval na tuto slavnost dlouholetý lengenfeldský starosta Volker Bachmann, který se o habartovský kontingent sám osobně po několik hodin staral. Habartovská delegace byla tentokrát poněkud skromnější než letech minulých, tvořili ji předseda habartovské komise pro sport a kulturu, dva pedagogové a pět žáků z habartovské základní umělecké školy.

Do Saska se vyráželo v sobotu 8. července krátce před polednem. Cesta trvala něco okolo hodiny. Okolo patnácté hodiny se Habartovští začali připravovat na vystoupení. To se tentokrát vinou rozsáhlých příprav na večerní koncerty neodehrálo na hlavní scéně, ale ve velkém pártystanu. Což s sebou neslo některé technické obtíže a navíc také mnohem menší počet diváků, poněvadž vinou značného vedra se většina hostů zdržovala na čerstvém povětří.

Navzdory tomu všichni hudebníci i zpěvačky odvedli skvělou práci a bezvadně tak reprezentovali své město. Asi půlhodinový program byl poskládán z několika písní v podání Lucky Sivákové, Michaly Holubové a Petry Dudášové. O hudební čísla se postarali výhradně kluci. Na pozoun nám zahrál Ríša a na bicí to posléze rozbalil i Patrik a jedenáctiletý Tomáš. Lze jen litovat, že diváci nepřekonali horko a zůstali mimo stan, protože všem to šlo bezvadně.

Habartovští se poté vydali na průzkum areálu a atrakcí, kterých parkfest nabízel obravdu nepočítaně. Děti za svou snahu obdržely i nějaké to euro, a tak si mohly vyzkoušet jízdu na bláznivém kolotoči nebo ochutnat nějakou z místních specialit, mezi nimiž pod vlivem letního počasí jednoznačně vítězila zmrzlina. Před pátou hodinou odpolední došlo ještě na malé občerstvení a poté již nezbývalo nic jiného než poděkovat starostovi Bachmannovi za vlídné přijetí a zamířit zpátky domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám