Hlavní obsah

Gymnastky při mezinárodních závodech Vítkovice Cup 2017 podávaly dobré výkony

Novinky, Josef Zajíc

Ve sportovní hale Dany a Emila Zátopkových v Ostravě uspořádal gymnastický klub Vítkovice pod vedením Pavla Červenky a hlavní rozhodčí Hany Novákové již 33. ročník mezinárodního závodu ve sportovní gymnastice pro žákyně, kadetky, juniorky a ženy. Současně byla akce nominační soutěží pro Závod OH naděje.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.10.2017 Vítkovice Cup 2017 ve sportovní gymnastice.

Článek

Závod začal v sobotu 21. října v tělocvičně Emila a Dany Zátopkových při Sportovním gymnáziu v Ostravě-Zábřehu. Celodenní akce byla zahájena v 9 hodin závodem žákyň kategorie B. Zúčastnilo se 38 závodnic. Ty se utkaly v sestavách na přeskoku, ve cvičení na bradlech, kladině a prostných.

Závod vyhrála Ema Strakošová z TJ Bohemians Praha výkonem 43,750 bodu. Na 2. místě se umístila Viktorie Mašková z téže tělovýchovné jednoty - 43,150. Třetí příčku uhájila Vivien Hilšerová z TJ Sokol Moravská Ostrava 1 - 43,100 bodu.

Po této kategorii nastoupily k rozcvičení žákyně kategorie A, juniorky a ženy. Ve vyšší kategorii žákyň A se k závodu přihlásilo celkem 15 děvčat ročníků narození 2005-2007.

S přehledem vyhrála Lucie Maříková z TJ Bohemians Praha - 47,100 bodu před další závodnicí TJ Bohemians Praha Nicol Přenosilovou - 43,800 bodu a Agátou Strýhalovou z Klubu sportovní gymnastiky Litvínov - 43,100 bodu.

Ve stejném sledu závodily i juniorky a ženy, kterých bylo přihlášeno sedm. V této nejvyšší kategorii závodnic narozených v letech 1999-2004 vyhrála domácí závodnice gymnastického klubu Vítkovice cvičící pod trenérkou Světlanou Grmelovou.

1. místo Laura Smolencová GK Vítkovice - 41,400, 2. místo Eliška Šťovíčková TJ Lokomotiva Pardubice - 41,100, 3. místo Lucie Zahradničková - TJ Sokol Horní Počernice - 40,200.

„Byl to první závod té podzimní sezóny. Takže s Laurou Smolencovou potřebujeme některé věci dodělat. Budeme pilovat cvičení na bradlech. Na kladině akrobatickou řadu a v prostných dvojné salto. V současné době se chystáme na gymnastickou ligu. První kolo začne v prosinci v Brně. Lauru trénuji asi osm let,” řekla po závodech jedna z rozhodčích a organizátorek závodu, rozhodčí I. třídy a trenérka I. třídy sportovní gymnastiky, členka GK Vítkovice Světlana Grmelová.

Odpoledne v 15.30 zahájila nominační závod pro Závod OH naděje hlavní rozhodčí Hana Nováková. V této kategorii ročníků narození 2002-2006 se sešlo 22 závodnic z České republiky, které se na závod nadějí připravují. Sestavy na bradlech, přeskoku, kladině a prostných byly náročné a ani v této soutěži se závodnice nevyhnuly pádům.

Závod vyhrála Dominika Ponížilová z TJ Prostějov. Sestavami prošla téměř bez chyby a od rozhodčích dostala celkem 49,350 bodu. Druhé místo obsadila Sabina Hálová z TJ Sokol Kampa - 47,950 bodu. Třetí příčku vybojovala Kristýna Brabcová z TJ Bohemians Praha - 46,600 bodu. 

„Dominiku trénuji necelých deset let, a co se týka dnešního výkonu, tak měla zjednodušené sestavy, nešla plnou obtížnost. I přesto se nevyvarovala drobnějším chybám, ale zásadní tam nebyly. Domča je poctivá v tréninku a i ve škole je dobrá. Jsem spokojená,” řekla o své svěřenkyni její trenérka Veronika Lukášová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám