Hlavní obsah

Gymnastické soutěže v Ostravě se zúčastnilo šest desítek mladých závodníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 31. března se konalo obvodní kolo v gymnastice děvčat a chlapců městského obvodu Ostrava-Jih.

Foto: Josef Zajíc

Naplněná tělocvična ZŠ a MŠ Emílie Lukášové .

Článek

Na základní škole MUDr. Emílie Lukášové se sešlo 60 závodníků a závodnic při obvodním kole v gymnastice. Soutěž byla vypsána ve cvičení v prostných, na kladině, na hrazdě a v přeskoku přes kozu našíř. Chlapci skákali skrčku, děvčata roznožku.

Učitelé zúčastněných škol připravili své svěřence velmi dobře. Sestavy všech čtyř disciplín byly správně nacvičeny a od toho se odvíjely i bodové hodnoty, které přidělovali jednotliví rozhodčí.

V soutěži  dívek zvítězilo družstvo ZŠ MUDr. Emílie Lukášové před děvčaty ze ZŠ Paskovská z Hrabové. Třetí místo obsadila děvčata ze ZŠ Dvorského. V soutěži chlapců obsadili první tři místa žáci ZŠ Klegové.

Ve čtyřboji jednotlivkyň vyhrála žákyně ZŠ Paskovské Denisa Janečková ziskem 40,00 bodů. Druhé místa obsadily žákyně ZŠ MUDr. E. Lukášové Dominika Kožušníková, Kateřina  Kašparová a Klára Pumanová stejným bodovým ziskem 39,90 bodů.

Z chlapců byl nejlepší Bauer Daniel před Jakubem Strohalmem a Martinem Šimákem. Třetí byl Erik Rácz. Všichni ze ZŠ Klegové.

Pořadatelé připravili pro nejlepší jednotlivce a družstva originální diplomy.

Související témata:

Výběr článků

Načítám