Hlavní obsah

Gregůrková mistryní mistryň, Bašák přiváží bronz

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bull´s Turnaj mistrů hostila o uplynulém víkendu Praha. Přesněji to bylo 8 Bull´s Turnajů mistrů, protože se hrálo ve 4 mužských a 4 ženských kategoriích. U terčů určených vítězům žebříčků jednotlivých krajů naší země se vystřídalo celkem 142 hráčů a hráček.

Foto: Ondřej Vylíčil

Mistryně krajských mistryň nejvyšší ženské kategorie Alena Gregůrková (uprostřed)

Článek

V pořadí sedmý Bull´s Turnaj mistrů Unie šipkových organizací hostila o uplynulém víkendu Praha. Přesněji to bylo 8 Bull´s Turnajů mistrů, protože se hrálo ve 4 mužských a 4 ženských kategoriích. U terčů určených vítězům žebříčků jednotlivých krajů naší země se vystřídalo 142 hráčů a hráček (možné maximum bylo 144 nominovaných).

Soutěž proběhla tradičně ve dvou hracích dnech. V prvním se střetli muži a ženy kategorií A (absolutní pořadí) a D (hráči kategorie D a amatéři), ve druhém pak hráči a hráčky kategorií B a C.

Sobotní výprava ze severu Královéhradecka vyrazila ve složení Alena Gregůrková (A ženy), Daniel Záruba (A muži), Jitka Hofmanová (D ženy) a Pavel Černý (D muži). Základní skupinou neprošel pouze Černý, který měl sice dobrý vstup do soutěže, ale porážka 0:3 v posledním duelu ho odsunula mimo postupové příčky.

Odřené uši měla po účinkování ve skupině Hofmanová, která se do play off protáhla doslova v poslední možné chvíli. V něm slavila v osmifinále výhru 3:0, ovšem v následném čtvrtfinále už neuspěla a po porážce 1:3 obsadila konečnou pátou příčku.

Podobně si v nejprestižnější mužské kategorii vedl Záruba, který odehrál velmi solidní turnaj a od lepšího než pátého místa ho dělilo jen málo.

Všechny zastínila Gregůrková, která prošla nejkvalitněji obsazenou ženskou kategorií s naprostou převahou. Ve skupině ztratila pouhé dva legy a v následném play off své soupeřky vyprovodila výsledky 4:2, 4:1 a 4:2. Po loňské páté příčce, kdy prohrála s pozdější vítězkou, se tentokrát před nikým nezastavila a patří ji proto zasloužený titul mistryně mistryň nejvyšší ženské kategorie.

Kvarteto nedělních želízek v ohni se skládalo z jmen Eliška Komárková (B ženy), Jiří Bašák (B muži), Lenka Wolfová (C ženy) a Aleš Tomcsányi (C muži). Také zde se sítem základních skupin nepodařilo projít jedné osobě, další dvě se na play off řádně nadřely a jen jedna měla situaci dá se říci pod kontrolou.

Tou jedinou smolařkou byla Wolfová, která čtyřikrát prohrála 1:2 a v rozhodujícím posledním zápase skupiny, který ji do play off ještě mohl posunout, podlehla 0:3. Opocená čela měli Komárková a Tomcsányi, když oba postupovali až ze čtvrtých pozic a to především díky výhrám v posledních zápasech skupiny.

V play off pak působila jistěji Komárková, která nejprve uspěla v osmifinále suverénně 4:0, aby poté smolně vypadla po čtvrtfinálovém výsledku 3:4 a se soutěží se rozloučila pátým místem.

Tomcsányi nezvládl hned úvodní duel play off (skóre 2:4) a spokojit se proto musel s místem devátým. Jediným, kdo se v neděli dokázal proházet za bránu čtvrtfinále, byl Bašák. Ve skupině to sice nebylo ještě to pravé ořechové, když postupoval ze třetího místa, ale klíčové momenty play off zvládl a postup mezi čtyři nejlepší slavil po výhrách 4:1 a 4:2.

I v semifinále to zprvu vypadalo nadějně, to když se ujal vedení 2:0. Poté ovšem jeho soupeř zavelel k obratu a utkání získal ve svůj prospěch výsledkem 2:4. Bašák přesto nesložil zbraně a následný souboj o bronz ovládl skórem 4:1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám