Hlavní obsah

Glenn Miller Orchestra naposledy v Česku, vystoupí i v Olomouci

Novinky, Jan Hello

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci nestárnoucího swingu mají svátek. V lednu totiž do Olomouce zavítá jeden z nejznámějších swingových orchestrů na světě, Glenn Miller Orchestra. Jedinečný zážitek si fanoušci budou moci vychutnat 13. ledna v prostorách Clarion Congress Hotelu. Koncert začne ve 20 hodin večer.

Článek

Slavný swingový orchestr vyjede začátkem příštího roku na malé turné po Česku, kde potěší nejednoho milovníka swingu. Fanoušci jedinečné show pod taktovkou Wila Saldena budou mít šanci vidět orchestr v Olomouci znovu po dvou letech. V minulosti si olomoučtí posluchači užili koncert v Moravském divadle Olomouc.

Zájemci se mohou těšit na známé evergreeny jako třeba Somewhere Over The Rainbow nebo Little brown Jug, dalším lákadlem bude jistě vynikající instrumentální provedení celého tělesa i výkony sólistů.

„Každé dva roky svůj program měníme, ale ty nejdůležitější skladby, třeba In The Mood nebo Moonlight Serenade, nemůžeme vynechat. Lidé se na ně těší, ožijí při ní. Odcházeli by zklamaní, kdyby ji nedostali," uvedl kapelník Wil Salden.

Slavný swingový orchestr je pojmenován po zakladateli původního tělesa, které rovněž neslo název Glenn Miller Orchestra. Záhy po založení ve 30. letech minulého století se Miller stal hvězdou Ameriky. Pětatřicetiletý muzikant představil nový zvuk založený spíše než na sólistech na perfektní harmonii celého orchestru. Na konci třicátých let se již těleso proslavilo po celém světě.

Turné proběhne ve dnech od 9. do 18. ledna 2016, muzikanti zahrají nejen po městech České republiky, jako například v Praze, Hradci Králové nebo Liberci, ale i v polské Vratislavi a v Bratislavě.

Pořadatelé avizují, že se orchestr představí v České republice naposledy. Zájemci o vystoupení by si proto neměli nechat ujít jedinečnou příležitost naposledy uvidět špičkové hudební těleso v akci.

Reklama

Výběr článků

Načítám