Hlavní obsah

Generálka tanečníků před světovým šampionátem

Novinky, Otto Kočí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní hala pražského SK Lužiny hostila tanečníky stepového tance, kteří se připravovali na reprezentaci v IDO World Championship Tap Dance 2014.

Foto: Otto Kočí

Hala SK Lužina na Praze 5 hostila tanečníky stepaře.

Článek

V sobotu 22. listopadu se do sportovní haly SK Lužiny nastěhoval step. Na speciálně postavené a nazvučené dřevěné podlaze o rozměrech 12 x 14 metrů se pořádal již 5. ročník Poháru ČMSS.

Tanečně-stepařská pohárová soutěž tanečníkům stepového tance sloužila především jako poslední příprava před vrcholem jejich soutěžní sezóny - Mistrovstvím světa ve stepu v německé Riese.

Soutěže se účastnilo 10 tanečních klubů z celé České republiky s více než 290 účastníky. Akci finančně podpořil Magistrát Hl. m. Prahy.

„Pražský pohár má již své místo v soutěžním kalendáři českých stepařů. Těší se velkému zájmu především mimopražských klubů. Jsme rádi, že naše asociace může nadále pokračovat v konání této soutěže,” uvedla Lída Pohanková, viceprezidentka české stepařské asociace ČMSS.

Reprezentanti ve stepovém tanci, tedy 3 nejúspěšnější ve své věkové a soutěžní kategorii, se utkají s mnoha dalšími národními mistry na IDO World Championship Tap Dance 2014 - Mistrovství světa ve stepu, které se koná od 2. do 7. prosince 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám