Hlavní obsah

Galerie Malostranská beseda novou výstavou láká na kouzelný svět loutkového filmu

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražské Galerii Malostranská beseda byla ve čtvrtek 2. dubna zahájena výstava k novému českému loutkovému filmu Malá z rybárny režiséra Jana Baleje. Výstava je koncipována pro návštěvníky všech generací a potrvá do 28. června.

Foto: Archív: Miracle Film

Malá z rybárny vás zve na výstavu do Malostranské besedy v Praze! Pojďte se dotknout filmových hvězd dříve, než vstoupí na plátna kin!

Článek

Výstava i film Malá z rybárny jsou unikátním spojením klasické loutky s moderními digitálními technologiemi, které divákům dává možnost nahlédnout do zákulisí magického světa animovaného filmu. 

V prostředí renesančního podkroví Galerie Malostranská beseda si návštěvníci mají možnost pohrát nejen s iluzí mořského přístavu, ale rovněž se na moment mohou stát součástí filmového příběhu a seznámit se s hlavními hrdiny. Výstava je interaktivní, zábavná, poučná a bude bavit malé i velké. 

Na návštěvníky čeká stovka loutek a filmových dekorací, video mapping, dotykové obrazovky, živé akvárium, výtvarné a animační dílny, 3D tisk nebo soutěže. V průběhu výstavy budou na programu také večerníčky České televize a audiopohádky  Českého rozhlasu. To vše za doprovodu hudebních a video ukázek z filmu. Speciálním hostem je polské filmové studio SE-MA-FOR.

Interaktivní výstava je instalována na ploše větší než 400 metrů čtverečních a zahájena byla v den 210. výročí narození dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena, jehož příběh o Malé mořské víle se stal předlohou pro tvůrce Malé z rybárny. Záštitu nad akcí převzali ministr kultury ČR Daniel Herman, radní pro kulturu Magistrátu hlavního města Prahy Jan Wolf a zástupce starosty městské části Praha 1 Jan Krejčí.

Celovečerní animovaný film Malá z rybárny vypráví silný a děsivě realistický příběh o nenaplněné lásce a o hodnotách dnešní společnosti. Režisérem a výtvarníkem je Jan Balej, který mimo jiné zfilmoval i jednu z pohádek Werichova Fimfára a byl oceněn na řadě českých i zahraničních festivalů.

Reklama

Výběr článků

Načítám