Hlavní obsah

Galerie CreArs v Rožnově pod Radhoštěm zve na novou výstavní sezónu

Novinky, Luboš Gassmann

Již sedmým rokem úspěšně předkládá soukromá výstavní síň CreArs v Rožnově pod Radhoštěm svým návštěvníkům pestrý výběr předních současných českých i zahraničních autorů výtvarného umění.

Foto: Marek Tihelka
Článek

Galerie vznikla v roce 2008 ze soukromé iniciativy a za poměrně krátkou dobu svého provozu si tento výstavní prostor již dokázal vybudovat postavení renomované a respektované instituce. Pilná výstavní činnost a především schopnost přivést do Rožnova pod Radhoštěm etablované umělce tak CreArs staví na čelné pozice soukromých českých galerií.

Od samotného počátku činnosti je koncepce výstavního provozu cílevědomě zaměřena na široké pole multižánrové tvorby, kde se s přirozeností a citem mísí a navzájem doplňují socha, malba, ale i sklo či šperk. V portfoliu galerie nalezneme takové osobnosti, jako jsou Boris Jirků, Michael Rittstein nebo Igor Kitzberger a Marius Kotrba.

Z autorů, jejichž výstavy zde v minulosti proběhly, zmiňme ještě například Štefana Poláka, Jaroslavu Pešicovou, valašskomeziříčského uměleckého skláře Ondřeje Strnadela a také pozoruhodnou Ivanu Štenclovou nebo Milana Chaberu.

Dlouhodobým kurátorským záměrem je přiblížit divákům a sběratelům kvalitní současnou tvorbu a prostřednictvím široké palety prezentovaných umělců poukázat na možnost, jak mnoho odlišných poloh může dnes pojem umění obsáhnout. Mimo výstavní praxi se galerie věnuje také prodejní činnosti. V její nabídce se objevují díla umělců, kteří zde pořádali své výstavy, ale i práce výtvarníků, jež zde své dílo zatím uceleně neprezentovali.

V letošním roce CreArs připravila pro své návštěvníky výběr toho nejlepšího ze současné výtvarné scény. V prostorách galerie se během roku vystřídá hned šest výstav.

Vrcholnou událostí léta bude bezpochyby prázdninová expozice jedné z nejvýraznějších osobností naší umělecké scény Borise Jirků a na podzim se diváci mohou těšit například na společnou výstavu výjimečného sochaře Igora Kitzbergera a malíře Karla Harudy.

Do této doby budou mít návštěvníci galerie ještě možnost zhlédnout obrazy Pavola Hammela, který se od 23. června představí spolu s Braňo Jánošem a v září přiveze svá díla jeden z nejvýznamnějších slovenských malířů současnosti Peter Pollág.

Událostí, kterou veřejnost může očekávat již v nejbližších dnech, však bude výstava, již vernisáží zahájí v úterý 12. května od 17. hodin surrealistický malíř Karel Rossí.

Reklama

Výběr článků

Načítám