Hlavní obsah

Galerie Artamo hostila koncert s autorským čtením povídek

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 28. února se konal v plzeňské restauraci a galerii Artamo klavírní koncert Boženy Englerové a autorské čtení západočeského básníka a prozaika Václava Englera.

Foto: Marek Velebný

Mgr. Václav Engler a Mg.A Božena Englerová

Článek

Umělecký večer měl název Všechny králíčkovy lásky. Jednalo se o autorské čtení satirických povídek západočeského autora Václava Englera spolu s klavírním doprovodem a koncertem klavíristky a herečky Boženy Englerové.

Více než hodinu a půl dlouhý program se skládal z autorské prezentace tří satirických povídek Václava Englera na téma vztah k druhému pohlaví, náboženství a vzdělávací systém, to vše z perspektivy králíčka aneb O vážných věcech nevážně.

Vtipnou formou se mohli návštěvníci seznámit se vztahem králíčka k druhému pohlaví, problematice partnerských vztahů, králíčkovo pohledu na náboženství, spásu duše nebo o tom, jaký má králíček vztah k východním filozofiím. Králíček je v Englerových povídkách de facto ideálním typem na to, aby se stal mj. zenovým mistrem. Nechyběla také vtipná kapitola na téma králíčkova vzdělání a potížích králíčkova vysokoškolského studia.

Čtení bylo doprovázeno vynikajícím klavírním koncertem Boženy Englerové. Diváci uměleckého večera si také mohli v Galerii Artamo prohlédnout aktuální výstavu obrazů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám