Hlavní obsah

Frýdek-Místek zateplí pět domů s pečovatelskou službou

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senioři žijící v domech s pečovatelskou službou na ulici Sadová a 17. listopadu se dočkají nových oken a fasády. Záměr zateplit tyto domy schválilo vedení města Frýdku-Místku již loni v květnu s tím, že v roce 2016 bude tato investiční akce realizována.

Foto: Petr Pavelka

DPS na ul. 17. listopadu

Článek

„Jedná se o tři domy se sto padesáti šesti byty na ulici Sadová ve Frýdku a dva domy se sto čtyřmi byty na ulici 17. listopadu. V rozpočtu je na zateplení těchto pěti domů předběžně vyčleněno 31,5 miliónu korun. Konečná cena ale vzejde až z výběrového řízení na zhotovitele stavby, které bude vypsáno poté, co bude zpracována projektová dokumentace na tyto projekty,“ řekl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Jak dodal, veškeré administrativní úkony spojeny s veřejnými zakázkami na zateplení domů by měly být provedeny tak, aby se senioři nových oken a zateplených obvodových zdí domů dočkali ještě letos.

Město bude v rámci zateplení těchto domů žádat o evropské dotace. Domy s pečovatelskou službou, jejichž zřizovatelem je město, nabízejí bydlení pro seniory, kteří vedou samostatný způsob života, za případné podpory pečovatelské služby, v samostatných bytových jednotkách o velikosti 1+0 a 2+0.

Reklama

Výběr článků

Načítám