Hlavní obsah

Frýdek-Místek nechává malovat na chodník hry pro děti

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek nechává v parcích malovat na chodníky hry pro děti. Nabízí jim tak další možnosti, jak aktivně trávit volný čas pod širým nebem. V současné době se jedná o novodobý trend. Autoři projektu s ním vyhráli regionální prestižní soutěž pro začínající podnikatele.

Foto: Jana Matějíková

sady B. Smetany

Článek

„Hry na chodníku by měly děti lákat k pohybu a ke hře, která u nich pomáhá rozvíjet jejich dosud získané schopnosti, ale také myšlení. Při hře se dítě dostává do kolektivu jiných dětí, učí se s nimi komunikovat, spolupracovat i řešit problémy, což je pro jejich další život ve společnosti velice důležité,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.  

Ve městě byly prozatím vytipovány čtyři lokality pro malované hry na chodnících. Skákací panák, opičí dráha, zrcadlo, nebo skok do dálky už zdobí chodníky u dětského hřiště v sadech Bedřicha Smetany u řeky Ostravice a také v Janáčkově parku na sídlišti Riviera. Namalovány budou také v sadech Svobody na sídlišti Slezská a v okolí altánu ve Smetanových sadech. V případě pozitivního ohlasu budou i na dalších místech ve městě.

„Při malování her na chodník využíváme barvy určené na asfaltové povrchy se speciální příměsí pigmentu tak, aby hry zářily barvami a lákaly k vyzkoušení. Jedná se o barvy ekologické, neobsahující chlorová ředidla, toluen ani olovo, takže jsou maximálně šetrné k životnímu prostředí,“ uvádí autoři projektu na svých webových stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám