Hlavní obsah

Frýdek-Místek každoročně mění písek v dětských pískovištích

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopadové plochy a pískoviště na dětských hřištích, která jsou ve správě města, dostávají v těchto dnech nový písek. Město jej nechává měnit každým rokem.

Foto: TS a.s.

Výměna písku Olešná

Článek

Do konce května rozdělí zaměstnanci technických služeb mezi sto sedmnáct pískovišť přes dvě stě padesát tun písku a v průběhu léta budou písek do nejvíce využívaných pískovišť také dosypávat.

„Začali jsme v místecké části města na sídlištích Kolaříkovo, Anenská, Spořilov a postupně obnovíme písek ve všech pískovištích v majetku města. Naši zaměstnanci nejprve odtěží loňskou asi dvaceticentimetrovou vrstvu a pak naváží písek nový, který je certifikovaný. Obměnu provádíme vždy na několika pískovištích souběžně. Naší snahou je práce provádět tak, aby doba mezi odtěžením a navezením nového písku byla co nejkratší. Samozřejmostí je i ruční úprava okolí,“ řekl předseda představenstva městské společnosti TS a. s. Jaromír Kohut s tím, že z pískovišť, která jsou zahrnuta do plánu oprav, je písek pouze odvezen a nový doplněn až po opravě, letos se to týká například hřiště U Hříbku ve Frýdku, které už v květnu čeká velká rekonstrukce.

„Písek měníme zejména z hygienických důvodů. Je certifikovaný, má předepsanou zrnitost a splňuje příslušné hygienické normy. Loni činily celkové náklady na údržbu pískovišť, zahrnující i úpravy pískových dopadových ploch, dosypání nebo mimořádné výměny písku po znečištění, 586 tisíc korun. Podobně tomu nejspíš bude i v tomto roce,“ doplnil primátor Michal Pobucký.

Starý odtěžený písek z pískovišť je použit například při opravách místních a účelových komunikací na území města nebo při sadových úpravách.

Reklama

Výběr článků

Načítám