Hlavní obsah

František Šmehlík – judista, který vydal svou povídkovou prvotinu

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skloubit studium, vrcholový sport a kariéru spisovatele dokázal František Šmehlík, absolvent sportovní sekce olomouckého Gymnázia Čajkovského. V prodeji je právě jeho první povídková kniha Temné znamení.

František Šmehlík - judista

Článek

František Šmehlík se dlouhodobě věnuje vrcholovému sportu, konkrétně judu. Již během studia na sportovní sekci Gymnázia Čajkovského mezi lety 2011 – 2015 získal řadu ocenění. Je trojnásobný mistr republiky, účastnil se mistrovství Evropy, mistrovství světa a olympiády mládeže. Letos vybojoval 5. místo na univerzitním mistrovství Evropy. Vrcholový sport mu umožnil navštívit taky řadu evropských zemí nebo i exotičtějších destinací jako Japonsko, USA nebo Gruzie.

Souběžně s vrcholovým sportem se však věnoval své velké zálibě psaní a reprezentoval svou školu také na řadě literárních soutěží. Na podzim 2015 pak přišla dlouho očekávaná chvíle, tedy vydání první vlastní knihy. Kniha Temné znamení je unikátním souborem napínavých hororových povídek zejména z moravského prostředí.

František Šmehlík je v současnosti student olomoucké Univerzity Palackého, konkrétně filozofické fakulty (obor čeština) a fakulty tělesné kultury. Nadále se věnuje také sportu, zejména tréninku juda dětí všeho věku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám