Hlavní obsah

Fotografie Ondřeje Záruby představí ve Zlatém jablku atmosféru automobilových závodů

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za několik dní ožije Zlín dalším ročníkem Barum rally. V této souvislosti připravilo Zlaté jablko pro všechny fanoušky závodění unikátní výstavu fotografií z prostředí rally. Expozice, která bude mít právě ve Zlatém jablku svou premiéru, bude zahájena v pondělí 27. srpna.

Foto: Ondřej Záruba
Článek

Unikátní fotografie z prostředí světových závodních tratí, ale třeba i z minulých ročníků Barum rally si mohou prohlédnout návštěvníci Zlatého jablka již od pondělí 27. srpna. Autor snímků Ondřej Záruba měl vždycky k autům a autíčkům, která byla jeho velkým koníčkem, hodně blízko - ať už jako spolujezdec závodních vozů nebo jako modelář s dálkovým ovládáním v ruce. A když se k jeho vášním později přidalo fotografování a cestování, zcela přirozeně se tyto záliby začaly prolínat.    

„Pokud si zrovna závody neužívám aktivně, vychutnávám si jejich atmosféru prostřednictvím objektivu fotoaparátu,“ říká fotograf Ondřej Záruba. „Stejně jako se závodník raduje v cíli ze svého vítězství, zažívám i já podobné pocity, když se mi podaří pořídit unikátní záběry ze závodní trati,“ dodal Záruba.

Na 46 velkoformátových fotografií zachytil zajímavé momenty a scenérie ze závodních tratí nejen u nás, ale i v Itálii, Rakousku, ve Švédsku, Švýcarsku nebo třeba na Kypru. Podobně jako u předchozích výstav, které již fotograf ve Zlatém jablku v minulosti přestavil, se i tentokrát mají návštěvníci na co těšit. Jeho záběry jsou totiž plné napětí a působí dojmem, že vznikly za dramatických okolností, přestože autor přiznává, že je pořídil z bezpečné vzdálenosti a s téměř minimálním rizikem.  

Expozice bude ve Zlatém jablku k vidění až do 9. září.      

Ondřej Záruba (*1969):

Vášnivý amatérský fotograf a cestovatel se narodil ve Zlíně, kde také v současné době žije a pracuje. O fotografování se začal intenzivně zajímat v roce 2006, kdy si pořídil svoji první zrcadlovku. Tehdy si také začal plnit svůj sen o cestování. Na svých cestách fotografuje vše, co se mu dostane před objektiv – krajinu, lidi, zvířata i architekturu. K jeho oblíbeným tématům však patří také sport a rally obzvlášť, protože jej jejich velkým fanouškem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám