Hlavní obsah

Fotografie olympijského vítěze Lukáše Krpálka jsou k vidění v plzeňské galerii

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Visio Art Gallery hostí hodně pestrou výstavu. Nechybí fotografie z prostředí juda, grafiky, ročenky, olejomalby či kresby. A to vše od jednoho umělce.

Foto: Jan Kaše

Miroslav Petřík při vernisáži

Článek

Ve čtvrtek 7. září byla v galerii Visio Art zahájena výstava, na které prezentuje svou tvorbu výtvarník a fotograf Miroslav Petřík.

„Jeho tvorba není jednostranná, dokáže tvořit i v několika odlišných stylech. Upřednostňuje téma a námět, který zpracovává podle chuti a nálady určitým stylem. Jak sám říká: ´Jsem rekreační výtvarník a mohu si malovat tak, jak sám chci.´ V technice kresby pastelem a malby akvarelem nejraději pracuje rovnou v přírodě. V malbě olejem jsou jeho nejoblíbenější motivy vytvořené ve stylu tzv. rezonance. Maluje také zátiší, nejraději housle a slunečnice,“ uvádí se v pozvánce.

Uznání získal také jako tvůrce exlibris. Plzeňský grafik Milan Bauer při vernisáži výstavy uvedl, že Miroslav Petřík si velice rychle osvojil všechny techniky grafického řemesla a začal vytvářet grafické listy, které si záhy oblíbili návštěvníci výstav a později také sběratelé exlibris. Námětem je příroda, architektura i známé osobnosti. Základem těchto prací je bravurně zvládnutá kresba, kterou autor doplňuje v technice leptu i velmi náročnou akvatintou.    

Nelze opomenout ani jeho fotografickou činnost, které se věnuje od roku 2010. Pro Český svaz judo fotografuje důležité domácí a světové mezinárodní turnaje. Část výstavy je tak věnována zajímavým momentům z prostředí tohoto sportu, jehož atraktivita a popularita prudce vzrostla v roce 2016 po olympijském vítězství Lukáše Krpálka. A právě tento usměvavý a sympatický bojovník je na několika fotografiích zachycen.       

Výstava potrvá do 29. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám