Hlavní obsah

Fotografické obrazy Milana Pitlacha představuje ostravská Industrial Gallery

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava fotografií českého architekta, spisovatele a fotografa Milana Pitlacha pod názvem OBRAZY BOHA je k zhlédnutí v INDUSTRIAL Gallery v Ostravě v Zahradní ulici 10. Potrvá do 14. listopadu.

Foto: Josef Zajíc

Milan Pitlach Obrazy boha. INDUSTRIAL Gallery 15.10.2014

Článek

„Přiznám se, že spektákl oblohy pro mě nikdy neztratil svou přitažlivost. Při dlouhých letech mezi Evropou a Asií jsem si často krátil chvíli pozorováním úkazů na obloze, vnímaných z nezvyklého horizontu, z horizontu, který řádově nabízí jiné pohledy, protože se na všechno to tvoření, pohyb, zanikání, spojování se a ohrazování se, vynořování se z temnot a zase propadání se do ní díváme seshora, navíc ve světle, kterému zemská atmosféra neubrala nic z jeho intenzity,” uvedl Milan Pitlach.

Architekt Milan Pitlach (1943) vystudoval České učení technické v Praze. Je členem Komory architektů v Německi i v České republice.

Působil v Londýně, několik let pracoval v renomovaném ateliéru O.M. Ungerse v Kolíně. Posledních několik let žil a tvořil v čínské Šanghaji. Jako architekt se věnuje především obytným a polyfunkčním komplexům a urbanistickým projektům.

Za svou činnost získal již mnoho ocenění v České republice i v zahraničí. Kromě architektury se věnuje také fotografii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám