Hlavní obsah

Finále, pokračování čtvrté: České Budějovice hodlají otupit brněnskou zbraň

Novinky, Jan Pařík

Už jen dva dny zbývají do finálového zápasu korfbalové extraligy, ve kterém se počtvrté v řadě utkají České Budějovice a Brno.

Foto: Jan Pařík

VYROVNANÉ SÍLY. Ve finále mezi Brnem (v červenobílém) a Českými Budějovicemi lze očekávat dramatický duel.

Článek

Jedni spoléhají, že se bude opakovat minulý rok, druzí se stejného scénáře chtějí naopak vyvarovat. Brněnští korfbalisté loni v extralize za celou základní část prohráli jen jednou, jenže v nejdůležitějším zápase sezony selhali a titul přenechali Českým Budějovicím. Letos je situace podobná, Brno s velkým náskokem opanovalo tabulku a v sobotu hodlá v domácím prostředí složit reparát.

„Máme v týmu zkušené borce i dravé mládí, máme to dobře namíchané,“ říká brněnský kouč Jakub Máša před finále, které ve sportovní hale v Maloměřicích startuje ve tři hodiny odpoledne.

Českým Budějovicím vyhovuje postavení týmu, kterému se věří míň, což potvrdily loni. Letos musely o postup do finále zabojovat, ale hlavní cíl splnily a čeká je boj o nejcennější medaile. „Čím víc tlaku na soupeře, tím líp pro nás. Neznamená to však, že na nás žádný není. Minimálně si ho na sebe vytváříme sami, protože chceme samozřejmě vyhrát,“ usmívá se českobudějovický trenér Ivo Kracík, jenž vede zároveň i reprezentační výběr, takže řadu brněnských hráčů zná velmi dobře.

Oba soupeři se v aktuální sezoně střetli osmkrát, z toho byly České Budějovice úspěšné jen jednou. Finále má navíc už počtvrté v řadě stejné obsazení, takže se oba aktéři jen těžko něčím zaskočí. „Samozřejmě se velmi dobře známe, takže těžko něco převratného vymyslíme. Hrajeme spolu velmi často a rozhodne aktuální forma,“ myslí si Máša.

Brňané už řadu let spoléhají zejména na ženskou část týmu, v dresu Českých Budějovic je naopak nebezpečnější ta mužská. „Brno má výborné čtyři holky, z nichž každá dokáže skórovat. Kluci jim dobře asistují, jejich silnou zbraň tudíž musíme otupit. Chceme hrát komplexněji, ale když se bude dařit jednomu hráči, klidně na něj vše budeme hrát. Teď už se na krásu nehledí, důležité je vítězství,“ uvedl Kracík.

Finále extraligy se v Brně naposledy odehrálo před třemi lety a domácí korfbalisté po něm slavili premiérový titul v historii. Budějovice jsou, co se týče získaných titulů, mnohem zkušenější. „Po čase hrajeme finále zase doma. Čeká nás krásný zážitek před plnou halou, už se všichni moc těšíme,“ vyhlíží Máša.

Ještě před extraligovým vyvrcholením se v maloměřické hale utkají o nejcennější kovy starší žáci a po nich si to o titul rozdají také prvoligoví finalisté. Program v krásné nové hale startuje v deset hodin dopoledne.

FINÁLOVÝ DEN V BRNĚ

Kdy a kde: v sobotu 28. dubna ve sportovní hale v Maloměřicích

Program:

10.00: duel o třetí místo ve starších žácích (České Budějovice – Kutná Hora)

11.15: finále starších žáků (KK Brno – Prostějov)

13.00: finále první ligy (Kolín – Prostějov B)

15.00: finále extraligy (KK Brno – České Budějovice)

Reklama

Výběr článků

Načítám