Hlavní obsah

Filmart odhalí tajemství v olomouckém Arcidiecézním muzeu

Novinky, Tereza Maliková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arcidiecézní muzeum v Olomouci kromě četných výstav pořádá také bohatý doprovodný program. I v lednu neopomene příznivce filmů a uvede další cyklus Filmartu, tentokrát s názvem Každý máme svá tajemství.

Článek

První film z tohoto cyklu V Brugách budou moci diváci zhlédnout již v úterý v 19 hodin v prostorách sálu Mozarteum. Americko-britský snímek s Colinem Farrellem a Brendanem Gleesoben v hlavních rolích vypráví o poněkud nesourodé dvojici nájemných zabijáků. Po jedné zakázce je jejich šéf pošle na odpočinek do malebného prostředí belgických Brugg. Zatímco klidný Ken si užívá památek, akční Ray se potuluje s turisty a užívá si. Situace se však zkomplikuje nejen ve městě, ale taky ze strany jejich šéfa.

Další film z cyklu uvede muzeum 21. ledna v 19 hodin, taktéž v sále Mozarteum. Španělský snímek Kůže, kterou nosím s Antoniem Banderasem v hlavní roli vypráví o plastickém chirurgovi Robertu Ledgarovi. Jeho manželka zahynula v explodujícím autě a mu se po dvanácti letech podaří vyvinout odolný typ kůže, který by dokázal kdysi zachránit jeho ženu. Stává se posedlý ideou, která sahá za hranice etiky. Zábrany nenachází ani ve chvíli, kdy se rozhodne svůj vynález otestovat.

Na obě promítání je vstup volný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám