Hlavní obsah

Festival Vrabčák zve již třetím rokem k návštěvě

Novinky, Veronika Boháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Vračák a Moravský Krumlov – dva pojmy, které již třetím rokem patří neodmyslitelně k sobě. Již třetí ročník Vrabčáku zve všechny návštěvníky na dobrou muziku uváděnou úžasným moderátorem Rudou z Ostravy, a to vše pořádané v nádherném prostředí přírodního areálu.

Článek

Hudební festival, který se koná v jedinečném přírodním areálu Vrabčí hájek v Moravském Krumlově, letos vypukne 26. května. Odpolednem i večerem bude posluchače provázet populární Ruda z Ostravy, který se na festival Vrabčák podívá již podruhé.

V loňském roce se mu tamní prostředí tak zalíbilo, že se, i když údajně nedobrovolně, vykoupal ve Vrabčáku. Jestli i letos předvede své plavecké umění - těžko říct. Svým osobitým stylem bude uvádět populární skupiny současné hudební scény.

Těšit se můžete nejen na tuzemské kapely z Moravského Krumlova, ale také na zahraniční tvorbu. V jednotlivém sledu po sobě vystoupí kapely: krumlovští MHD, mladá skupina z Brna The Rest, Ten Sticks, My Dog´s Bone, jedinečné Rybičky 48, skupina ,,hledající ženu" Mandrage, již stálice a originální skupina Horkýže Slíže a večer i festival zakončí účastník soutěže Hlas ČeskoSlovenska Jaromír Hnilica se svou skupinou Sillage.

Festival je určen všem věkovým kategoriím, vítáni budou i ti nejmenší z nás – pro děti zde bude připraven dětský koutek, díky kterému budou mít i děti příležitost pořádného řádění.

Akce se již tradičně zúčastní i moravskokrumlovská Coolna, což je nízkoprahový klub zaměřený na mládež. Coolna v loňském roce umožnila návštěvníkům vyzkoušet si zorbing, ale jaké atrakce si nachystala na letošní ročník, to zatím úzkostlivě tají. Nepochybně se ale máme na co těšit.

Festival Vrabčák je ve srovnání s ostatními festivaly pořádán v relativně malém městě, přesto dokáže svým návštěvníkům nabídnout velmi mnoho. V Moravském Krumlově se každoročně sjede nemálo návštěvníků, jejichž počet stále narůstá. Na festivalu panuje velice příjemná atmosféra, což potvrzuje i organizátor akce Pavel Kovařík, který upozorňuje na možnost výhry vstupenek.

Více informací se dočtete na www.vrabcakfest.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám